2017. 03. 20., hétfő, 14:20

Bajszos férfiemberek (vagy hölgyek), figyelem! - Március 25-én itt az első kaposvári bajuszhab sörverseny!

"Magyar ember bajsza, mint a magyar bika szarva, fölfele áll, nem lekonyul, körszakállhoz nem hasonul"!

Már a Belga is megénekelte, de amúgy is tudjuk, hogy a magyarországi bajuszkultúra igen masszív volt. Társadalmi szerepe az európai történelemben az újkor során ért csúcspontjára. Alapvetően katonaviselet volt, és mérete, kackiássága viselőjének tekintélyét és rangját emelte ki.

 

 

Az Ausztriával vívott küzdelmek során különös jelentőséget kapott a vizuális ellenállásban a dús, bozontos, felfelé kanyarított bajusztípus a pofaszakállal ellátott Habsburgokkal szemben, a nemzeti jelleget fejezte ki a huszárok, csikósok vagy betyárok arcán. Nincs ez manapság sem másképp, hiszen nézzünk csak körül, minden valamirevaló magyar legény rendelkezik ezzel a szép arcszőrzettel.

A rövid intermezzo után rátérhetünk a lényegre, a bajusz és a sörhab elengedhetetlen párosára. Mert a sör hab nélkül olyan, mint a férfiember bajusz nélkül, ugye. Ha a kettő egyesül, megszületik a bajuszhab sörverseny, az Erzsébet Sörház szervezésében. Íme a felhívás:

A Szvath Tomi kollégánk azt mondta, Ő bizony megnöveszti a bajszát, mert akkor több sörhabot tud a bajszával felmerni a pohárból.

Elmélete szerint, a kapilláris effektus hatására, mely a folyadékok azon tulajdonsága, hogy képesek szűk, keskeny térben a gravitációs erő ellenében is mozogni, hatékonyabb a sörivás. Akinek a legékesebben mutat a hab a bajcán, az nyeri a főnyereményt, egy pohár sörhabot!

 

Tomi szemmel láthatóan tuti befutó lesz.

 

 

Badarság lenne ezt az eseményt kihagyni, szóval bajuszpödrőket elő és nevezzetek! Open kategóriába lányok is jelentkezhetnek!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: