2017. 03. 08., Szerda, 13:17

Kihoztak egy appot nőnapra, ami számolja hányszor fojtják bele a szót a pasik a csajokba

A nemzetközi nőnap tiszteletére kihoztak egy különleges alkalmazást, ami azt számolja, hányszor szakítják félbe a férfiak női beszélgetőpartnereiket.

Az app arra hívná fel a figyelmet, hogy a nőket bizony nagyon sokszor letorkollják, félbeszakítják a férfiak. Weboldalukon még kutatásokat is idéznek, melyekből kiderül például, hogy a férfiak 23 százalékkal többször szólnak közbe, ha nő beszél, szemben a férfi beszélgetőpartnerrel, vagy hogy a konferenciák beszélgetéseinek 75 százalékát a férfiak uralják.

Itt az idő tehát, hogy ennek véget vessenek, vagy legalábbis tudassák a világgal ezt a helyzetet. A Woman Interrupted nevű app telepítése után a felhasználóknak meg kell ismertetniük vele a hangjukat, hogy később azonosíthassa őket. Az alkalmazás a háttérben fut, és a mikrofont használva analizálja a beszélgetéseket, hogy azonosítsa a félbeszkításokat.

Nagyon fontos, hogy a program csak a félbeszakítások számát figyeli, és nem rögzíti a beszélgetéseket. A jelenleg béta állapotú ingyenes alkalmazás mind iOS-re, mind Androidra elérhető. A fejlesztők azt szeretnék, hogy az app által tapasztaltakat minél szélesebb körben megosszák, ugyanis akkor az is kiderülne, milyen gyakorisággal torkollják le a férfiak a hölgyeket a különböző régiókban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: