2017. 03. 07., kedd, 14:01

Somogy megyei hotel fotója a világ legnagyobb fotóversenyén

Egy kisfilm forgatása közben készültek a siófoki Hotel Ezüstpartról azok a fotók, amelyek most shortlistre kerültek a Sony World Photography Awards-on.

2016 novemberében forgatták a siófoki Hotel Ezüstpartban Cristina Grosan Átalakítás folyamatban című kisfilmjét, amelynek stábfotósa, Adi Bulboacă az épületről készült fotókkal benevezett az idén a 10. évfordulóját ünneplő Sony World Photography Awards-ra. A képek most shortlistre kerültek, itt nézhetjük meg őket.

 

 

A rangos fotóverseny győzteseinek névsorát a londoni díjátadó gálán hirdetik ki 2017. április 20-án. A Professzionális kategória nyertese a 25 000 dolláros pénznyeremény mellett a Sony legújabb digitális képalkotó eszközeit kapja meg ajándékba, de a  többi kategóriagyőztesnek is jut a jóból: a különböző mértékű pénznyeremények mellett az egész éves PR kampány nagy nemzetközi figyelmet biztosít a műveiknek, amelyekből kiállítás is nyílik a londoni Somerset House-ban 2017. április 21. és május 7. között.

 

 

Az 1978 és 1983 között épült szállodát előszeretettel választják különböző filmek helyszínéül, például a 2015-ben bemutatott Balaton Method-ban is felbukkan. A leginkább talán a brutalista óriások közé besorolható hotelt Tillai Ernő tervezte, akinek nevéhez fűződik például a pécsi Domus Áruház vagy Konzum irodaház megtervezése is.

 

 

Az Átalakítás folyamatban című film épp utómunka alatt van, Cristina Grosan rendező szerint áprilisra lesz kész, a fotók sikeréről pedig így nyilatkozott: „Tavaly nyáron találtuk meg ezt a helyszínt, teljesen beleszerettünk, ahogy a forgatáson a werkes is, aki Bukarestből jött fotózni. Így keletkeztek ezek a csodás képek.”

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: