2017. 02. 27., Hétfő, 09:57

Itt az új Nokia 3310! – A nevén kívül nem sokat örökölt elődjétől

Tegnap a Mobile World Congressen mutatta meg a nyilvánosságnak a HMD Global régi/új készülékét, a Nokia 3310-est!

Amint arról korábban már beszámoltunk, a finn alakulat megreformálta a kétezres évek elején óriási népszerűségnek örvendő Nokia 3310-est, amelyből akkoriban 126 millió darabot értékesítettek. Az évek során óriási népszerűségre szert tevő, már-már kultusztelefonná váló 3310-es az internet egyik kedvence is volt, hiszen a mémgyárak rendszerint szívesen hozakodtak elő az elpusztíthatatlan, már-már Chuck Norris szintű készülék erejéről. Ezt a szelet próbálja meg most a HMD meglovagolni, a készülék újraélesztésével.

Hasonlít? Hát őőőőő….

A név maradt, a külső nem annyira. Ahogy a képeken is láthatjátok, talán a számsor, ha emlékeztet valamelyest az eredetire. A kijelző 2,4 hüvelykes lett és színes, ráadásul kapott egy 2 megapixeles kamerát is, amely inkább a retro életérzésért, semmint a szép képekért felelős. Szoftveresen se kell sokat várni a készüléktől, az Opera Mini böngésző ugyan lehetőséget nyújt a facebookozásra, de a maximum EDGE színű mobilnet ezt nem biztos, hogy kényelmessé teszi.

Mi maradt a régiből?

Talán az ára és a teljesítménye. A gyártó szerint az aksija akár 25 napot is kibír, amire azért sokat nem mernénk tenni, viszont egy-két hétig valóban bírhatja töltés nélkül a kicsike, ami a mai telefonok fél napos életidejéhez képest páratlan. Az ára is elég pénztárcabarát lesz, mindössze 20 ezer forintért fogják vesztegetni.

Siker? Ugyan kérlek.

Többet vártunk, jóval többet, mi nem leszünk az elsők között, akik a boltban sorba állnak az új 3310-esért. Ugyan nem volt egyszerű dolga, egy kultikus mobil feltámasztásához a Nokiának, de az internetezők szerint sem nagyon talált célba a restauráció. Azt viszont el tudjuk képzelni, hogy néhány rajongó valóban beszerez egyet, már csak a régi idők emlékéért is, viszont maximum második telefonként fognak rá számítani, ha netán az okostelefon szokásához híven lemerülne az esti sörözés kellős közepén, és valahogyan taxit kell majd hívni. Akkor azért menő lesz ezzel tárcsázni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: