Elmebeteg jól néznek ki az Erzsébet Sörház kaposvári sportolók ihlette saját sörei!

2017. 02. 21., Kedd, 11:20

Elmebeteg jól néznek ki az Erzsébet Sörház kaposvári sportolók ihlette saját sörei!

Három új saját főzésű kézműves sörrel rukkolt elő az Erzsébet Sörház, melyek nevüket és öltözetüket is egy-egy helyi kosárlabda játékostól kapták.

A sörház alapkoncepciója, hogy egy sportsorozatba foglalják minden elemében egyedi söreiket, melyek neves kaposvári sportolók után kapják nevüket és a címke dizájnját. Mivel a kosárlabda áll hozzájuk legközelebb, első körben jelenleg is aktívan sportoló játékosokkal startolt a Basketball Selection sorozat, de elképzelhető, hogy a jövőben bővül a keret más sportágakkal is.

A nedűket a Karl Mikro-Sörfőzde készíti a sörház és a sportolók elképzelése alapján, a mokány külcsínért pedig Kiss Miklós a felelős.

Kiemelnénk még a címkén található sör leírásokat is, melyek még többszöri olvasás után is boldog pillanatokat fognak okozni nektek, pláne ha még a róluk mintázott játékosokat is ismeritek. Ezeket szándékosan nem mutatjuk meg - legyen ez a fogyasztók kiváltsága -, csak a sör jellemzőire koncentrálunk.

Na jó, egyet muszáj felfednünk...

Réz Gróf - Hendlein Roland - klasszikus német láger - 5% V/V

Testességét a pilseni, müncheni és carared malátáknak köszönheti. Kissé karcos keserű ízét és finom komló aromáját a Hallertau komlók adják.

Hidegen légiós - Vojvoda Dávid - Szüretlen pilseni - 4,5% V/V

Ez egy hamisítatlan floatersör!

Morgó ficsúr - Fodor Marci - Maibock - 7%V/V

Jellemzően telt és karakteres, íze mégis lágy és csalogat, mint...

Mondanunk sem kell, hogy mi is végigkóstoltuk az újszülötteket, szubjektív ízlésünk szerint a Morgó ficsúr a legsikerültebb.

Sok sikert és további helyi sportolókról elnevezett söröket kívánunk a srácoknak! Egi!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: