2017. 02. 16., csütörtök, 10:30

Frenetisch sörvacsorán jártunk az Erzsébet Sörházban!

Izgalmas Valentin napi sörvacsorán vettünk részt az Erzsébet Sörházban, főszerepben ismét igazi különlegességekkel.

Érdeklődésünket elsősorban az új sörök bemutatása keltette fel, hiszen még nem kóstoltunk például banános sört. Na, most megtettük, nem is csalatkoztunk benne.

Az Erzsébet Sörház folyamatosan szinten tartja az ízlelőbimbóinkat, így voltunk már náluk hambiteszten, menüjüket is bekóstoltuk, most a premier sörökön volt a sor.

Név szerint a következő nedűk kerültek bemutatásra: Banana Fusion, Raspberry Fusion, Coffee Fusion, Mecsek Zöldút, és a Süket Bálna, melyek Karl Ákos Mikro-Sörfőzőjéből kerültek ki. Ákos családias légkört teremtve minden asztaltársaságnak mesélt a sörök eredetéről, nevéről, ízvilágáról.

 

Karl Ákos mesél az új sörökről

Az estet a búzasör alapokra helyezett Banana Fusion nyitotta meg, amiről olyan reakciók születettek, hogy

Ez olyan banános, hogy legszívesebben beleharapnál!, vagy Mielőtt még belekortyolnál, már érződik a kellemes banán íz és ez együtt bármennyire bizarr, de jó!

Ez a sör nagyon itatta magát, fel is írtuk a kedvenclistánkra! Megtudtuk, hogy 100L sörhöz 22 kiló banánt adnak, ez remekül mutatja, hogy valóban egy banánbombát kapunk az arcunkba.

A Raspberry Fusionről ugyanezt mondhatnánk, itt 100L búzasörben 15 kiló málna van, és már most kijelenthetjük, hogy nyáron ez lesz a csajok kedvenc itala, annyira málnás, annyira üde, és csapon ilyen gyümölcsös sört még nem is kóstoltunk. Már az illata is csupa málna és Ákostól megtudtuk, hogy egy csipet bazsalikommal bolondították meg. Nice!

 

Az izgalmas, új ízek

A sort a Mecsek Zöldúttal - másik nevén a mecseki Viagrával - folytattuk, és tényleg zöld ízeket éreztünk - nem kell félreérteni, erdőre és rétre gondoltunk elsősorban. Legszebb leírás fotósunktól jött „Mintha egy zöld erdőben sétálnék tavasszal és csak úgy harapnám a friss levegőt!” Cickafarkot is tartalmaz, ami köztudottan potencianövelő hatással bír. Hát nem ez a legfantasztikusabb sör a világon? De!

Terítéken volt még a Süket Bálna, ami a maga 12,5 %-os erejével, borostyános színével és korianderes belga ízvilágával szintén meggyőzött minket.

De, hogy ne csak igyunk, együnk is - ennyi elfogyasztott alkohol mellett ez egyenesen kötelező is - szépen végigettük a szerelmesek vacsoráját. Az élményről beszéljenek a képek, mi kipukkadtunk egyelőre.

 

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal, szalonnaropogóssal

 

Pirongatott szűzpecsenye rózsabors kéregben, libamáj mártással, habzóvajban fényezett zsenge zöldségekkel, tócsnival

 

Brownie

Mikor már mindenki kellemesen elfáradt a hatalmas ízorgia után, következett a Tanzenmuzic, két tehetséges fiatal közreműködésével.

Gráf Vivien igazán tökéletes, füstös hangja elvarázsolta az est vendégeit, Kéméndi Tamás harmonikajátékával pedig remekül kísérte őt.

 

 

@74nullanulla által megosztott bejegyzés,

 

 

Aki lemaradt, fújhatja, hasonló programokért kukken mit Erzsébet Sörház Facebook!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: