2017. 02. 14., kedd, 12:56

TESZTELTÜK: Krumplis Lángosozó

A "nagy kaposvári street food robbanás" - ahogy magunk közt hívjuk a jelenséget - a klasszikus vásári étkekre sincs tekintettel, egyre kevésbé a vasárnapok privilégiuma a lángosozás, rövid időn belül a második belvárosi falatozó építette repertoárjába, ráadásul a Krumplis Lángosozó zászlóshajóként tette ezt. De nem csak ez az egyetlen falnivalójuk, ami miatt érdemes betérni hozzájuk, végtelen számú gofri, palacsinta és rétes variációval várják a sós és édes szájú vendégeket.

Tekintélyt parancsoló választék, világbajnok árak!

12! fajta lángos közül választhatjuk ki az épp fogunkra valót, melyek között figyelnek sós és édes ízvilágúak is. Mi a klasszikus sajtos-tejfölös és a csúcsragadozó magyaros mellett döntöttünk. 

 

Az egyik ízfelelős

A lángosnak - akár a pizzának - két szíve van. Egyik a tészta, a másik pedig a feltét. Előbbi teljesen hibátlan, ízre egészen más a krumplinak köszönhetően mint a megszokott, kellemesen ropog, textúrája zseniális, szellős és könnyed, és ami a legfontosabb, a legkevésbé olajos az összes általunk kóstolt tészta közül. 

 

Egy klasszikus - sajtos-tejfölös lángosMagyaros lángos - a csúcsragadozó

Mivel a feltétek minősége is követi a tészta makulátlanságát, nem lehet kérdés, hogy csak az ízlésünk határozza meg, hogy épp melyik variáció viszi a pálmát.

Az 5 féle házi rétes közül egy túrósat és egy mákos-meggyest toltunk az arcunkba. Kérdésünkre elárulták, hogy nem bolti tésztával szerelik - amit persze el is várunk egy házi rétestől -, de ez a tény az első harapás után nyilvánvalóvá is válik.

Túros és mákos-meggyes rétesek

Azt persze túlzás lenne állítani, hogy eléri a nagyi-indexet, de kétségkívül egy patent rétesről beszélhetünk finom tésztával és minőségi töltelékekkel.

 

Én személy szerint az egész teszt alatt az Oreos-vaníliakrémes gofrit vártam a legjobban, pedig hát másik 13 féle kombináció is szerepel a listán, de kövezzetek meg ha nem volt igazam, már a látvány magáért beszél:

Oreos-vanília krémes gofri. Akinek ettől nem indul meg a nyálelválasztása...

Ahogy az egy jó belgához illik, a tészta külseje ropogós, míg belseje inkább a puhább vonalat képviseli. Önmagában nem túl édes, de amint a saját készítésű vaníliakrémhez és a kekszdarabokhoz jutunk, megindul a cukorzuhatag a gyomor felé. Itt is csak a lángosnál tett megállapítást ismételhetem - a minőség adott, csak az ízlésünk határozza meg a lávolási faktort.

 

Csokis-narancsos gofri

A palacsinta választék is az édes ízekre koncentrál (reméljük sósak is kerülnek későbbiekben a táblára), itt a zserbós keltette fel a kíváncsiságunkat, de hivatalból egy túrósat is rendeltünk.

Pala trió - zserbós, túrós, meg még valami

Nem fogjátok elhinni, de ezekkel a tételekkel sem hibáztak, a zserbókrémes pala az egész tesztből kiemelkedik és a túrósban sem találtunk semmi hibát, akármennyire is erőlködtünk.

Nagyon szépen dolgoztunk...

A lángosozó üzletpolitikája, miszerint minden betérő érezze otthon magát - az ízekben is - abszolút tetten érhető. Az ízek tekintetében ehhez három egyszerű dolog teljesül: a hozzávalók frissek, minőségiek és nem sajnálják őket!

 

Ötös, azaz jeles osztályzatot értek el nálunk, így a legbátrabban ajánljuk nektek!

Krumplis lángosozó facebook

További ESZEMISZOM cikkek ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: