2017. 02. 06., Hétfő, 16:23

Magyar filmek terítéken - Ezek várnak rátok a Szivárványban!

Az állampolgár

A Vranik Roland által rendezett magyar alkotás egy olyan, ötvenes évei végén járó afrikai menekült kalandját mutatja be nekünk, akinek nincsenek túlzottan nagy vágyai, mégsem olyan egyszerű az élete. Wilson, aki a magyar állampolgárság megszerzésével már többször is próbálkozott, segítségképp egy magyar-történelem szakos tanárnőhöz, Marihoz fordul, hogy végre sikerülhessen neki alkotmányos alapismeretek vizsgája, és az országban maradhasson. A tanárnő és tanítványa között lassan szerelem bontakozik ki, a nő pedig hatalmas döntést hozva elhagyja férjét, és a fekete férfival bútorozik össze. A drámai történet igazi fordulatát az hozza, mikor a perzsa bevándorló lány Shirin megjelenik, és akit Wilson szárnyai alá vesz. A filmet a Szivárvány Kultúrpalotában tekinthetitek meg az alábbi időpontban:

Hétfő: 17.00, 19.00

Kedd: 17.00

Szerda: 17.00

Előzetes:

Jézus – Apám nevében

Az időtlen térben játszódó magyar alkotás az Evangélium hű szövegkönyvének egy minimalista és futurisztikus megjelenítése, amely Jézus történetét a megkeresztelkedéstől pünkösd napjáig mutatja be a nézők számára. A rendkívül érdekes környezetben játszódó, terepszínű ruhás, gépfegyveres római katonákkal teletűzdelt filmdráma, egészen biztosan a székhez kötöz mindenkit, akár ismeri a történetet, akár nem.

Kedd: 19.00

Szerda: 19.00

Csütörtök: 17.00

Péntek: 17.00

Előzetes:

Jackie

A világ leghíresebb elnökgyilkosságának történetét egy másik oldalról bemutató film minőségét már csak az is jelzi, hogy mindeddig több, mint 30 díjat zsebelt be. A Jacqueline Kennedyt játszó Natalie Portman egy olyan szemszögből mutatja be a Kennedy gyilkosságot, ahogy korábban még senki. A feleség szemszögéből. Az 1963 novemberében történt gyilkosság után az ország megrendült, ám a First Lady olyan áhitattal és méltósággal vitte tovább férje örökségét, amely példát mutatott nem csak az országnak, de a világnak is. A rendhagyó életrajzi film az alábbi időpontokban tekinthető meg a Szivárvány moziban:

Csütörtök: 19.00

Péntek: 19.00

Előzetes:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: