2017. 01. 30., Hétfő, 12:30

Egyre több az üres polc a Tescoban - Február 6-án kivonulnak Kaposvárról is?

Az elmúlt hetekben több helyről és ismerős szájából is hallottuk, hogy február 6-án az egész országból, így Kaposvárról is kivonul az egyik legnagyobb hipermarketlánc, a Tesco. Vajon csak városi legenda, vagy tényleg van létjogosultsága a pletykának?

 

Kezdjük az elejéről

Augusztus 19-én röppent fel először a hír, hogy leépítik az áruházláncot, és egy éven belül megszüntetik a Tesco budaörsi központját, ahonnan az áruházlánc magyarországi hálózatának operatív irányítása zajlik. A Tesco ezt az információt cáfolta és hozzátette, hogy még további fejlesztések következnek 2016-ban. 

Aztán augusztus 24-én  a Tesco londoni anyavállalatának egyik illetékese adta hírül egy hazai internetes portálnak, hogy eladósorba kerülhet a magyar hipermarketlánc.

Szeptember elején a Hospodárské Noviny szlovák lap meg nem erősített értesülésre hivatkozva azt írta, hogy a Tesco fontolgatja a közép-európai leányvállalatok eladását, és a vevőjelöltek között lehet az amerikai Walmart, a francia Casino és a japán Aeon.

Több hónapon keresztül semmit sem lehetett hallani a helyzetről, majd január elején ismét szárnyra kelt a híresztelés, mivel Pesten három ingyenes buszjáratot is megszűntetett az üzletlánc. Az információhoz csak annyit fűztek, hogy ilyenről szó sincs, a Tesco marad, és a céghálózat bővítést tervez Magyarországon is.

Mi a helyzet most?

Szilveszter óta több alkalommal is tapasztaltuk, hogy a kaposvári marketben egyes sorok nincsenek feltöltve, a polcok üresen állnak. Vajon árulkodó jelnek vehetjük-e ezt?

Ugyanakkor azt látjuk, hogy folyamatosan javítják az üzletben a hibákat, mint például a fotocellás ajtót. Ki tenne ilyet, ha úgyis leadják az üzemeltetését?

Kedves kaposváriak, itt a nagy kérdés!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: