2017. 01. 24., kedd, 14:29

Fantasztikus hír! Újra szoríthatunk magyar filmnek az Oscaron!

Deák Kristóf Mindenki című munkáját tavaly novemberben beválogatták az élő szereplős kisfilmek szűkített tízes listájára, ma pedig kiderült, hogy ott lesz a legjobb ötben. A filmben kórista kislányok állnak édes bosszút a tanárnőjükön, és talán azért tudott bekerülni, mert a kisfilmek között nagyon sok a megrázó, lehangoló dráma, és a Mindenki egy nagyon pozitív, felemelő film, sok zenével, ami lelkesíti a nézőket. Ebben a kategóriában eddig egyszer volt magyar jelölt, ötvenhárom éve Szabó István Koncert című vizsgafilmje volt versenyben.

A 25 perces Mindenki főszerepeit két gyerekszínész, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya, illetve Szamosi Zsófia játssza. A Jászai Mari-díjas Szamosi tíz évig volt a Pintér Béla Társulat tagja, szerepelt az Átok és a Terápia című tévésorozatokban, de olyan filmekből is emlékezhetünk rá, mint az Állítsátok meg Terézanyut!, a Lora, Az éjszakám a nappalod, valamint A martfűi rém, amiben az ártatlanul elítélt férfi testvérét alakította. 

 

Szamosi Zsófia színésznő

A kilencvenes évek elején játszódó film történetét így foglalta össze Deák Kristóf író-rendező egy interjúban: „Van egy kislány, új iskolába kerül, amiben eleinte nincs sok öröme, de bekerül a kórusba. Lehet, hogy nem ő a legjobb, de nagyon szeret énekelni. Igen ám, de a kórusvezető néni meg nagyon szeret díjakat nyerni, fesztiválokra járni, úgyhogy az első adandó alkalommal megkéri ezt a kislányt, hogy inkább csak tátogjon a kórusban, mert akkor mindenkinek jobb lesz. És innen indul a probléma.”  

 

Legközelebb február 27-én hajnalban szurkolhatunk a Mindenki csapatának, akkor rendezik meg ugyanis a 89. Oscar-gálát a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben. Hajrá!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: