2017. 01. 18., szerda, 11:01

A világ rádiói egy helyen? Ilyet még nem hallottál!

Parádés kis oldalra bukkantunk nemrég. Képzeljetek el egy olyan felületet, ahol a világon az összes nagyobb rádióállomást lehet fogni. Pontosabban egy nagy földgömbön oda mehettek zenét hallgatni, ahová csak akartok. Hát nem izgi?

A Radio Garden olyan oldal, ahol egy szépen animált 3D-s földgömb fogad minket, amin be vannak jelölve a nagyobb rádiócsatornák központjai. Ezeket kis zöld pöttyök jelölik, amikre ha rámegyünk, egyből hallhatjuk, hogy azon a helyen épp mi szól, melyik csatornából.

 

 

Az egész oldal használata olyan, mint egy kellemes csemegézés a világ zenéiből. Kíváncsi vagy mi szól épp Olaszországban, vagy Dániában, esetleg rákattantál a kínai zenére? Csak lökdösd a kurzort bárhová, és azonnal hallhatod is! Hát nem zseniális?

Kedvencünk Izland, ahol egyedüliként állja a sarat a Kiss FM, retro zenéivel.

 

 

Természetesen mi is elkalandoztunk a kontinensek között, rögtön valami magyar adót hajtva. Találtunk is szép számmal - Paks, Győr, Sopron, Budapest, Kalocsa, Kazincbarcika mind ott vannak, de kaposvári rádióállomást sajnos nem jelöl a glóbusz. :(

 

 

Ez az egész olyan, mint egy zenei világ körüli utazás. A sok nyelv, kultúra mind-mind egy helyen, rádióállomásokként materializálódva.

 

 

Az oldal itt érhető el, próbáljátok ki ti is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: