2017. 01. 17., kedd, 13:56

Ebben a kaposvári kínaiban még a leheletünk is látszik!

Ha jártatok mostanság a Somogy Áruházban lévő kínai üzletben, biztosan feltűnt, hogy nincs az a gatyarohasztó hőség, sőt konkrétan ordas hideg van. Mi, vásárlók még csak elbírjuk ezt nagykabátban, amíg beszerezzük a gumicsellót meg a csoszogót, de a dolgozók már jobban ki vannak téve a szibériai szélsőségeknek. Egy kis felhívásnak szánjuk ezt a cikket, hátha eszébe jut valakinek, hogy segítsen a helyzeten...

 

Nem vagyunk nagy fűtésszakértők, de számunkra is elég beszédesek a tények, hogy tisztán meglátszik bent a leheletünk, és hogy a dolgozók kinti időnek megfelelően öltözve végzik munkájukat. Ugyan láttunk pár hősugárzót, de ahogy a példa is mutatja, csak dísznek vannak.

 

 

Hogy ne mondja senki hogy csak a hideg levegőbe beszélünk, egy hőmérővel látogattuk meg az üzletet, melynek alkoholszála 5 perc után már 8,5 foknál járt, de ha még egy kicsit tovább maradunk, biztosan 5 fok alá csúszott volna.

 

 

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal sajtóosztálya szerint a hideg évszakban szellemi munka esetén 20-22 fok, könnyű fizikai munka esetén 18-20 fok, közepesen nehéz fizikai munka esetén 14-18 fok az ideális, ezt kell biztosítani minden esetben a dolgozók részére.

Ebben az esetben ez nyilvánvalóan nincs biztosítva, reméljük hamarosan történik valami pozitív változás.

Addig pedig bízunk benne, hogy az eladók nem fagynak halálra, pláne, hogy a kinti hőmérséklet is elég hideg a napokban...

 

Ti vásároltatok már ott? Mi volt a tapasztalat?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: