2017. 01. 11., szerda, 13:56

Érdekelnek 2017 legtrendibb ételei? Katt ide!

A Pinterest idén is elkészítette a Top 100-as listáját, melyekben a következő év trendjeit jósolják meg, erről válogattuk ki a leendő divatkajákat. Ha bejönnek ezek a tippek, érdekes dolgokat fogunk fogyasztani ebben az évben...

1. Savanyú sör

 

Eszerint idén a legmenőbb strand koktélok helyett sour ale-ekkel hűsítjük majd magunkat a strandon. A tény, hogy meggyes, málnás és sárgabarackos ízben is készítik már, valóban bizakodásra ad okot. Legalábbis a gyengébbik nem számára...

 

2. Polip

 

A külseje elég riasztó, de az ínyencek imádják ezt a tengeri herkentyűt. Idén pedig népszerűbb saláta-feltét lehet, mint a csirkehusi!

 

3. Naan

 

Más néven az indiaiak kenyere. A naan több előnyös tulajdonsága mellett evőeszközként is funkcionál és rendkívül egyszerű az elkészítése.

 

4. Savanyú káposzta

 

Egy szendvicset, esetleg omlettet is könnyen feldobhatsz vele, és ha magában fogyasztod vacsorára, könnyebben megszabadulhatsz a plusz kilóktól. Legalábbis így magyarázzák a bizonyítványát. De ki a franc enné magában?

 

5. Zöldség chips

 

Nagyon egészséges alternatíva lehet a megszokott olajos burgonya tallérok helyett. Akár meg is vásárolhatod, de otthon is elkészíthető. Használj hozzá édesburgonyát, céklát, paszternákot vagy fehérrépát!

 

6. Empanadas

 

Ez a latin-amerikai street food egyre népszerűbb a gasztro őrültek körében. Ez egy tésztaféle, amit hússal vagy zöldséggel, esetleg gyümölcsökkel töltenek meg, majd megsütik.

 

7. Buddha bowl

 

Ugye te is láttad Instagramon ezeket az óriási tál salátákat? Ez a legújabb "fittkaja" őrület, aminek lényege, hogy egy nagyobb tálba zöldségeket, magokat, csírákat és sovány husit, halat vagy tofut halmoznak, az eredmény pedig úgy fest, mint Buddha tele pocakja, innen is kapta a nevét.

 

Bon Appétit!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: