2017. 01. 08., vasárnap, 13:17

Bátor közbelépő segítette ki a Desedán beszakadt korcsolyázót - KÉPEKKEL

Egy házaspár vette észre, hogy a parttól mintegy száz méterre egy korcsolyázó alatt beszakadt a jég, s a férfi derékig elmerült a vízben. A tűzoltók épségben partra húzták mindkettejüket.

 

Létrával húzta ki a szerencsétlenül járt korcsolyázót

A bajba jutott segítségére siető férfi az egyik közeli háznál kért létrát, felesége ez idő alatt a segélyhívó számot tárcsázta. A kaposvári hivatásos tűzoltók, valamint a Kötél egyesület tagjainak kiérkezésekor a segítséget nyújtó férfi, saját testi épségét sem féltve már kihúzta a lékből a szerencsétlenül járt korcsolyázót.

 

 

Mentők vitték kórházba

A tűzoltó egységek arra kérték a bátor segítőt, hogy saját biztonsága érdekében ne tegyen további lépéseket, tartsa a jég felszínén a bajba jutottat, majd dugólétra és kötelek segítségével őt, illetve a felelőtlen sportolót a partra húzták. Az átfagyott korcsolyázót a mentők kórházba szállították.

 

 

A katasztrófavédelem kéri hogy:

  • soha ne egyedül menjünk a jégre kikapcsolódni, legalább ketten, optimális esetben hárman! Így tudnak egymásra figyelni, illetve egymáson segíteni baj esetén.
  • TILOS a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között; a kikötők és veszteglőhelyek területén, valamint a folyóvizeken.
  • Ha ismeretlen a jégfelület vastagsága, akár kopogtatással vizsgáljuk meg!
  • Kerüljük a repedéseket, töréseket!
  • Tartsunk meg a kellő távolságot egymás közt a jégen!
  • Recsegéssel „jelez” a jég, ezt mindig vegyük komolyan!
  • Ha megreped alattunk a jég, akkor feküdjünk hasra és lassú mozdulattal kússzunk a part felé!
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: