2016. 12. 18., Vasárnap, 16:29

Berobbant a koriszezon a Desin! - A rendőrség sajnos véget vetett a vasárnapi dzsemborinak

Az ünnepek előtti hétvégén korcsolyázók lepték el a Deseda Somogyaszaló alatti szakaszát. Sajnos azonban a rend éber őrei idő előtt berekesztették a csúszkálást.

A napocska ugyan nem tisztelte meg a hét utolsó napját, de így is több száz környékbeli - kicsik és nagyok egyaránt - választotta programjául a korizást, szánkózást. 

A jó hangulatnak a rendőrség vetett véget 16 órakor, a közelgő sötétségre hivatkozva. Persze tudjuk, hogy ez a korizók biztonságának érdekében történt, mégsem emlékszünk, hogy a sötétedés beállta probléma lett volna az elmúlt években...

Hivatalosan egyébként a következőek a jégen tartózkodás szabályai:

A legalapvetőbb szabály, hogy a szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert. 

TILOS a szabad vizek jegén tartózkodni:

•          éjszaka és korlátozott látási viszonyok között,

•          járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével,

•          kikötők és veszteglőhelyek területén, (bár akkor nem értjük miért  a toponári csónakkikötőnél jelölik majd ki a "biztonságos" korcsolyázóhelyet)

•          folyóvizeken!

Ha a több napos melegebb idő hatására a jég felülete mosódik, vastagsága csökken, szilárdsága romlik, akkor a rajta való tartózkodás, közlekedés, sportolás veszélyes.

De ne keseredjetek el, holnap is lesz nap és az időjárás előrejelzés is bíztató a következő hétre nézve, bőven lesz még lehetőség egy jó forraltboros korizásra!
 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: