2016. 12. 08., Csütörtök, 09:49

Itt a világtérkép, ami leleplezi, hogy mi magyarok miben vagyunk a legjobbak!

Tudtad, hogy a világon Ruandában van a legtöbb nő a parlamentben? Vagy azt, hogy nincs még egy ország, ahol annyi pizzázó lenne, mint Norvégiában? És hogy Magyarország miben a legjobb?

Brit tudósok David McCandless az InformationIsBeautiful.net munkatársa összeállított egy térképet, amely leleplezi, hogy mi jellemző az adott országokra, miben a legjobbak.
Az adatokat a Világbank, az ENSZ és hasonló forrásokból merítette, majd kilenc kategóriába osztotta: (nyersanyag, pszichológia, ökológia, gasztronómia, gazdaság, szépség, emberség, technológia és csúnyaság). E kategóriákat aztán kijelölte az egyes országokhoz, a legkisebbek kivételével. Fontos még megemlíteni, hogy az értékek vagy személyenként vagy a népesség bizonyos százalékaként vannak feltüntetve.

Találunk itt furcsaságokat dögivel, szemezgessünk párat:

Sosem gondolnátok (dehogynem), de Magyarország nem a Tokaji aszú készítésével, vagy a szép nőkkel, hanem a pornósztárok tekintetében námberván a világon. Kanadában a Facebook-függők, Litvánia a gyors wifivel tűnik ki, Szingapúrban vannak a legegészségesebb emberek, a panamai kisnyugdíjasok pedig biztos nem parizeren élnek, ha ott van a legjobb nyugdíj.

Kellemes nézelődést!

Észak-Amerika

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: