2016. 11. 21., Hétfő, 13:38

Rettegünk a párhuzamos parkolástól – Futótűzként terjed az útmutató videó a neten

Túlságosan sok autós számára okoz fejtörést egy egyszerű manőver, a párhuzamos parkolás, amelyről egy nemrég készített egyszerű videó nyújt megoldást.

Egyre több helyen találkoztunk azzal a kisfilmmel a közösségi oldalon, amely a párhuzamos parkolás egyszerűségét hivatott bemutatni. Tudván, hogy mostanában egyre több kaposvári autósnak vannak gondjai a parkolással, épp időszerű volt egy ilyen videó előkerülése.

A parkolás ezen módjától való viszolygás két alapvető hibára vezethető vissza. Egyrészt nem tudják megsaccolni a sofőrök helyesen a két autó közötti szabad placcot, valamint, hogy rossz szögben próbálkoznak a beállással, így valami semmiképp nem fog stimmelni. A végeredmény e hibákból eredően vagy egy ordítóan rossz parkolás, vagy a feladás és gyors odébbállás.

Eme két cikis helyzetet hivatott megelőzni az alábbi rövid videó, amelyet figyelmesen végignézve rájöhetünk, hogy a párhuzamos parkolástól egyáltalán nem kell tartanunk, hiszen a legkönnyebben elvégezhető manőverek közé sorolható, ha tudjuk, miként kell végrehajtani. Helyesen kell felmérnünk a két autó közötti szabad helyet, időben kell elkezdenünk forgatni a kormányt és jókor kell visszaszednünk azt. Ha mindezekre figyelünk, a jövőben nem találkozhatunk a béna parkolásunk fotójával a neten.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: