Törölköző, égő, Tv: ezeket lopják a kaposvári szállodákból!

2016. 10. 17., hétfő, 15:08

Törölköző, égő, Tv: ezeket lopják a kaposvári szállodákból!

A kaposvári szálláshelyeken szerencsére nem számít általánosnak a vendégek általi lopás. A helyi szállásadók több mint háromnegyede azt közölte, hogy csupán az esetek legfeljebb 10 százalékában hiányzik valami a vendégek távozása után. A turisták kedvenc meglovasított tárgyai közé tartozik a törölköző, villanykörte, de volt, hogy LCD tv-t is elcsórtak.

Puha törölköző
Talán nem meglepő, hogy a lista élén a pihe-puha törölközők szerepelnek. Elég sokan gondolják úgy, hogy a sokszor vaskos szállodai számlának része a törölköző, fürdőköpeny, ami egyébként is fogyóeszköz. Ilyenkor előfordul, hogy egy-egy pofásabb darab „bent marad” a bőröndben. A kaposvári szállodák tapasztalati szerint leggyakrabban ezeknek kél lábuk. Mivel egyrészt minden szoba alaptartozéka, így könnyen hozzájuthatunk, másrészt fizikailag sem túl nagydarab, ezért simán elrejthetik akár a kézitáskában is.

Te mit vinnél haza a Prestige apartmanból? :D

Elem, égő
Meglepő (?), de sokan az elemeket, égőket is becsomagolják elutazáskor – hiszen, akinek egy hotelszobára telik, az nem engedheti meg magának ezeket a tételeket… „Volt olyan eset mikor a vendégünk lejött és kérte, hogy rakjunk égőt az éjjeliszekrényen lévő lámpába, mert nincs benne. Ilyen nem fordulhat elő, hiszen mindig ellenőrizzük a takarítások alkalmával, hogy minden működik-e a szobákban. Mikor felmentünk kicserélni, akkor láttuk, hogy az úr táskájának felső részén ott lapul az égő.” – mesélte az egyik belvárosi szálloda képviselője.

 

Hol a TV?
A legnagyobb értékben egy kaposvári panziót sikerült megrövidíteni, méghozzá egy LCD televízió elcsórásával. „A takarítónő szólt, hogy baj van, az egyik szobából hiányzik a tv. Ő is úgy vette észre, hogy először kereste hol van a távirányító, mivel minden távozás után lehozza azt a recepcióra. Mikor nem találta, megdöbbenve fedezte fel, hogy nem csak az, hanem maga a készülék is hiányzik. Rögtön hívtuk a rendőrséget, akiknek sikerült a szarkát elkapniuk.” – mesélte a kaposvári panzió egyik munkatársa. Az értékesebb tárgyak sorában akadnak még különlegesebbek is: tűnt már el Tiffany-lámpa, vagy éppen nem túl olcsó padlóváza is. 

Nagyon csábító az a tv a Kapos Hotel egyik szobájában

Íróeszközök, tisztálkodó szerek
A kitett íróeszközöknek, jegyzetfüzeteknek is sokan megörülnek, és ezek is gyakran landolnak az utazótáskában. Igaz - a kaposvári szállásadók szerint - ezeket belekalkulálják. Szerintük ugyanis, ha például az adott szálláshelyük logóját viselő tollal írnak majd a hazatérő vendégek, akkor eszükbe fog jutni milyen pozitív élmények köthetők a hotelhez, így nagyobb lehetőség van a visszatérésre. Egyébként ugyanez a helyzet a tisztálkodó szerekkel is.

 

Kispárna
Igazán népszerű „legálisan eltulajdoníthatónak” gondolt célpontnak számít a Kaposvárra érkező turisták körében a kispárna is. „Többször szembesültünk azzal egy-egy vendég kijelentkezése után, hogy a kispárna „elpárolgott”. Természetesen ilyenkor nem tudunk nagyon mit csinálni, de valahol örülünk is neki, hogy olyan kényelmes az ágyunk, miként még a kispárnát is meglovasítják otthonra.” – árulta el az egyik belvárosi étterem és vendégház munkatársa. 

 

Ha van hasonló sztoritok, írjátok nekünk!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: