2016. 10. 04., Kedd, 11:15

Így kereshetsz pénzt a Facebookon!

Végre nem csak ámítás az, amiről már régóta lehetett hallani, hogy a Facebookon hamarosan pénzt is lehet keresni. Természetesen nem azzal, hogy csak simán görgetjük lefelé a hírfolyamot, sőt nem is azzal, hogy minden második postot belikeolunk, hanem az új Marketplace funkcióval.

A haszontalan cuccok általában a kukában landolnak

Mindenkinek tele van a kecója olyan totál használhatatlan dolgokkal, amikre már nincs szüksége, és szívesen megszabadulna tőle, ám mivel még nincs lomtalanítás, tenyerét dörzsölve várja az alkalmas időpontot. Ezeknek a számunkra haszontalan, mások számára viszont lehet, hogy kincset érő cuccoknak akár lehetne új gazdát is találni, viszont az apróhirdetéses oldalak körülményesek, általában bonyolultak, és egyáltalán nem biztos, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét, így marad a szemetes.

Apróhirdetést feladni ennyire még nem volt egyszerű 

Erre kínál most egy megoldást a Facebook új funkciójával, a Marketplace-el. Miután a közösségi oldalon keresztül már a pénzutalás is lehetséges egy ideje, így nem meglepő, hogy ezt más módon is próbálják hasznosítani. Az új funkció a Facebooktól már megszokott egyszerűséget, letisztultságot hozza, elég egy kép a megunt tárgyról, egy név, rövid leírás, ár, kategória, aztán megadjuk a helyzetünket és a hirdetés már landolt is a közösségi felületen.

Alkudozni? Miért ne!

Ezek után, aki a térségünkben hasonló dologra keres rá, annak ki fogja dobni hirdetésünket. A találat után több lehetőség is adódik, jelezhetik vásárlási szándékukat, azonnal megvehetik, de akár üzenetet is írhatnak, ha alkudozni szeretnének, valamint megbeszélhetik az átvételi módot és helyet is. Az új funkció egyelőre nálunk még nem elérhető, azonban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon már működik.

Egyszerű de nagyszerű. Ezért lesz népszerű!

Bár a Marketplace nem tűnik világmegváltó újdonságnak, viszont szerintünk igen nagy jövő előtt áll, hiszen mostantól nem kell több tucatnyi apróhirdetési oldal között válogatni és keresgélni cuccok után, minden helyben lesz a Facebookon. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: