2016. 09. 28., szerda, 16:53

Ezeket forgatjuk ősszel: a legnépszerűbb könyvek Kaposváron

Közelednek a hűvös hónapok, amikor nincs jobb választás annál, minthogy a meleg takaró alá bújva egy bögre forró teát szürcsölgetve kezünkbe vegyük kedvenc könyvünket. Körbenéztünk hát a kaposvári könyvesboltokban, hogy megtudjuk melyek jelenleg a legnépszerűbb olvasnivalók!

1. Nyírd ki ezt a naplót

 

Keri Smith

2299 Ft

Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá.

Keri Smith alkotása nem csak a világon, de Kaposváron is über nagy érdeklődésnek örvend. A feszültség levezetésének ilyenfajta kreatív módját csak azoknak ajánljuk, akik nem sajnálnak 2299 forintot kifizetni egy könyvért, amit aztán pár nap alatt teljesen tönkre vágnak. A helyi könyvesboltok eladási statisztikája alapján biztosan állíthatjuk: ennyi pénzt megér a rombolás!

 

2. A lány a vonaton - filmes borítóval

 

Paula Hawkins

3990 Ft

2015 elején Paula Hawkins regénye szinte azonnal berobbant a könyves sikerlisták élére és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A lány a vonaton című bestseller története a kaposvári olvasók körében is tartósan felkapottnak bizonyul. Most, hogy hamarosan a mozikba kerül a thriller adaptációja, még nagyobb hype van körülötte. A filmes borítóval ellátott keménytáblás remekmű jelenleg a második legkeresettebb könyv városunkban még úgy is, hogy közel 4000 forintot kóstál.

 

3. Éva

 

Young, Paul Wm.

3299Ft

A 22 millió példányban elkelt sikerkönyv, A Viskó szerzőjének új, minden eddiginél felforgatóbb regénye Az Éva a mindenki által jól ismert teremtéstörténet példátlanul merész újraértelmezése, különleges munka, ami vélhetőleg egész generációkat fog inspirálni. Így harangozták be WM. Paul Young új szerzeményét, amely méltó folytatása eddigi életművének. A pár hónapja megjelent könyv már most a New York Times sikerlistájának élére repült és Kaposváron is a legkeresettebb művek között szerepel. Vétek lenne kihagyni 3299 forintért.

 

4. Hasnyálmirigynapló

 

Esterházy Péter

2967 Ft

"Pedig attól tartok, baj van, és most meg fogom tudni, hogy mekkora." Esterházy Péter Kossuth-díjas magyar író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja így vezeti be olvasóit utolsó könyvébe, melyben halálos betegségével való küzdelmét írja le. A július 14-én elhunyt író meghatározó alakja irodalmi életünknek. Számtalan publicisztikája, regénye, prózai írása nagy szerepet játszott mai nyelvhasználatunk kialakulásában. Hasnyálmirigynapló című regénye méltán toplistás a kaposvári irodalomszeretők körében is. Egyébként a hónap elején megjelent EP 1950-2016 címmel a hozzá/róla szóló megrendült emlékezések összefoglalója több mint hatvan művész tollából. Kifejezetten ajánljuk!

 

 

5. A magyar helyesírás szabályai

 

Új magyar helyesírás

2890 Ft

Legnagyobb meglepetésünkre egy igazán hasznos kiadvány is felkerült a helyi könyvvásárlási toplistánk legjobbjai közé. A magyar helyesírás szabályainak 12. kiadása a Magyar Tudományos Akadémia által alkotott és jóváhagyott szabályzata rengeteg újítással kecsegtet, amit bizony illik átfutni. Többek közt tartalmazza az új helyesírási szabályokat, szólistát a régi és az új helyesírás szerint illetve teljes körű internetes hozzáférést a mű teljes anyagához, amely a könyvben található regisztrációs számmal a regisztrációtól számított 24 hónapig használható. 2890 forintért erősen ajánlott beszerezni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: