2016. 09. 15., csütörtök, 11:18

Hétvégén megnyílik a Városháza és a Szivárvány Kultúrpalota előttetek

A Kulturális Örökség Napjai elnevezésű rendezvény idei programsorozatához csatlakozik Kaposvár két ikonikus épülete, ingyenes épületlátogatásra várják hétvégén az érdeklődőket.

Az ingyenes épületlátogató hétvége, a „Nyitott kapuk” országos programjaihoz csatlakozik Kaposvár is. Szeptember 17-én és 18-án Magyarország szerte nyílnak meg a különleges épületek kapui, így az érdeklődők több száz házba nyerhetnek betekintést, néhol olyan helyiségekbe is, melyek amúgy zárva vannak a nagyközönség elől.

 

A somogyi megyeszékhelyen idén a Városháza és a Szivárvány Kultúrpalota várja az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap reggel 10 órától a Városházán, 11-től a Szivárvány Kultúrpalotában lesz vezetett épületlátogatás a pincétől a padlásig. A látogatókat a Kossuth téren, illetve a Noszlopy Gáspár utcában az épületek főbejáratai előtt várják, onnan indulnak a látogatások. A vezetés során többek közt kitekintést nyerhetnek a látogatók a Városháza tornyából és betekintést nyerhetnek a Kultúrpalota színfalai mögé.

 

„A KÖN az Európa Tanács által 1984-ben indított Európai Örökség Napok rendezvénysorozat részeként indult el Magyarországon 1999-ben. A „nyitott kapuk” néven is ismert hétvége célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét épített örökségünk szépségeire, egyben sérülékeny mivoltára” – olvasható a rendezvény Facebook-oldalán.

 

További információt az eseményről itt találtok. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: