Az Év Fürdője 2016 - Megelőzte az Igali Gyógyfürdő a Virágfürdőt

2016. 09. 13., kedd, 10:26

Az Év Fürdője 2016 - Megelőzte az Igali Gyógyfürdő a Virágfürdőt

Lezárult az Év Fürdője 2016 szavazás, melyben 3 kategóriában szavazhattunk kedvenc fürdőnkre. A Virágfürdő ugyan javított tavalyi eredményén azzal, hogy bekerült az első 15-be kategóriájában, Somogyban még így is a második helyre szorult az Igali Gyógyfürdő mögött.

Idén második alkalommal rendezték meg Az Év Fürdője versenyt, amelyben közel 200 magyarországi fürdőre, három kategóriában lehetett voksolni. Idén egy barlangfürdőt, egy gyógyfürdőt és egy aquaparkot szerettek hazánkban a legjobban.
 
 
Közel 190.000 szavazat
A közönségszavazás 2016. május 1. és augusztus 31. között zajlott a termalfurdo.hu szervezésében, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A fürdőkre közel 190 000 szavazat érkezett. 
 
Az idei győztes a Miskolctapolca Barlangfürdő
 
Barlangfürdő Miskolctapolca
A fürdők három kategóriában indultak:  Az Év Fürdője 2016, Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 és A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016.
Az év fürdője 2016-ban a Miskolctapolca Barlangfürdő lett, az év feltörekvő fürdője a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a helyiek kedvenc fürdője pedig az Orfű Aquapark.
 
A Virágfürdő az év fürdője kategóriában indult, melyben épp befért az első 15-be, pedig még mi is bíztattunk benneteket a szavazásra. Az Igali Gyógyfürdő az év feltörekvő fürdője kategóriában a 9. helyig jutott, ami szép előrelépés a tavalyi 15. helyhez képest. 
 
Az első 15 helyezett az év fürdője kategóriában:
1. Miskolctapolca Barlangfürdő
2. Gyulai Várfürdő
3. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
4. Zalakarosi Fürdő
5. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő
6. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
7. Egri Termálfürdő
8. Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
9. Napfényfürdő Aquapolis Szeged
10. Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum
11. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Mezőkövesd
12. Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő
13. Aquaworld Resort Budapest
14. Aquaticum Debrecen
15. Virágfürdő Kaposvár
 
 
Igali Gyógyfürdő - Virágfürdő: 1-1
 
Gyógyfürdő Igal
A szavazatok száma alapján megyei ranglista is készült. Eszerint Somogyban többen kedvelitek az Igali Gyógyfürdőt, mint a Virágfürdőt, hiszen idén helyet cseréltek egymással a tabellán. A megyei bronzot a szavazatok alapján a siófoki Galerius Élményfürdő érdemelte ki.
 

2012 júniusában került átadásra az igali fürdő eddigi legnagyobb beruházása, amely közel 600 millió forintból Európai Uniós támogatással valósult meg. A bővítéssel a beépített terület 1400m2-el nőtt, új vendégfogadó tér, büfé, üzlethelységek kerültek kialakításra. Elkészült két, egyenként 300 fő befogadására alkalmas külön férfi és női öltöző, új zuhanyzó blokkok valamint 5 kezelőhelység.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: