Pokémon Go-val erősít a Google

2016. 09. 07., szerda, 14:50

Pokémon Go-val erősít a Google

Bár a Pokémon Go őrület kezd lecsengeni, máig több százezren játszanak naponta a népszerű játékkal okostelefonjaikon. Ezt pontosan tudja a Google is, így nem túl meglepő, hogy az egyik új szolgáltatásukat a Pokémonok hátán próbálják meg népszerűsíteni.

A Google legújabb fejlesztése a Google Mapson keresztül látogatható Idővonal funkció, amely bekapcsolásával az eszközünk naplózza nekünk, hogy merre járunk. Ezekhez a naplózott utakhoz képeket adhatunk hozzá, bejegyzéseket, élményeket írhatunk mellé, sőt akár meg is oszthatjuk ismerőseinkkel.

 

 

A funkció felfuttatásának módja az, ami igazán megsüvegelendő, hiszen nem reklámhoz folyamodott a keresőóriás, inkább egy kis gerillamarketinggel meglovagolta a Pokémon GO körüli hypeot, és egy olyan funkciót épített be az Idővonalba, melynek segítségével a Pokémon vadászatainkat is naplózhatjuk.

 

 

A Pokémon-vadászat funkció bekapcsolásával a térképünk rögzíti merre vadászgattunk, hozzá lehet adni a fogott Pokémonokról képeket, információkat és természetesen ezeket az utazásokat is megoszthatjuk ismerőseinkkel, főleg ha egy Pokémonokkal teli, extrém útvonalat találunk.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: