2016. 08. 09., kedd, 13:35

Már Kaposváron is kapható a Soproni kézműves söre - belekóstoltunk

Már nálunk is kapható a Heineken tulajdonában lévő Soproni újítása. Hivatalosan július 28-tól elérhető az új sör, ám sajnálatosan eddig csak különböző fesztiválokon lehetett belefutni. Mi utánajártunk, hogy városkánkban hol és mennyiért lehet belenyalni, na meg milyen is az íze a Soproni APA-nak.

 

Országosan mintegy 100 sörözőben válik elérhetővé lassan az eddig csak kísérleti jelleggel csapra szerelt termék. Kaposváron a California Palacsintaház kapta meg először a megtiszteltetést, hogy árusítsa az American Pale Ale, vagyis a sötét színű, felsőerjesztésű sört. 

Azt nagyon gyorsan felejtsétek el, hogy majd a nagy marketekben beszerzitek és otthon a meccs mellett elkortyolgatjátok, mivel az APA szűretlenül és pasztörizálatlanul kizárólag csapolva lesz csak kapható.

 

 

De mit is kell tudni pontosan az APA-ról?

Az alaplé megegyezik a Soproni Klasszikuséval, vagyis van benne kukorica, ám az erjesztése teljesen eltérő módon történik. Speciális amerikai élesztő és fűszerkomló kombinációjával születik meg az izgalmas íz, amit nem komlóznak túl, hogy könnyebben fogyasztható legyen az ital. Az alkoholtartalma 7,1 %, a Klasszikusé 4,5 %-ával szemben.

 

 

Külcsín

A színe sárgásbarna, sötétebb mint a hagyományos társaié, az illata pedig fűszeres, ha valamihez hasonlítanunk kellene, citrusos.

 

 

Míg a Soproni söreihez képest karakteresebb az ízvilága, a kézműves darabokhoz viszonyítva visszafogottabbnak tűnik első kóstolásra. Pohárral 540 Ft-ért, a korsónyi APA-t pedig 640 Ft-ért fogyaszthatjátok a California Palacsintaházban.

 

 

Nekünk bejön a Soproni újítása, nyaljatok bele ti is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: