2016. 07. 21., csütörtök, 17:20

Győzött a népakarat! Nem lesz gumifeldolgozó Kaposváron!!!

A gumihulladék-feldolgozó elleni népszavazási kezdeményezés támogatottságának hatására a beruházó vállalat tulajdonosa jelezte Kaposvár polgármesterének, hogy nem kívánja megépíteni az ipari létesítményt Kaposváron.

Szita Károly polgármester egyetértve a beruházó szándékával kezdeményezte a Homatech Recycling Zrt. vezérigazgatójánál, hogy közös megegyezéssel bontsák fel a gumihulladék-feldolgozónak szánt terület értékesítéséről szóló szerződést.

Az üzem megvalósításának ötlete megosztotta városunk lakóit, és egy erős közösség számára, mint amilyen a miénk, ez nem jó, ezt a megosztottságot én is meg akartam szüntetni – írta Szita Károly indoklásában.

István Gábor, a Homatech vezérigazgatója a közös megegyezésen alapuló szerződésbontást a mai napon aláírta, így

kijelenthető, hogy a tervezett gumihulladék-feldolgozó nem épül meg Kaposváron.

A döntés a lakossági tiltakozások hatására született meg, a beruházás kapcsán környezetvédelmi aggályok egyik félben sem merültek fel.

A Homatech által megvalósítani kívánt környezetvédelmi beruházás olyan új pályát nyitott volna Kaposvár gazdasági fejlődésében, amely a huszonegyedik század leginnovatívabb iparágát, a környezetipart honosította volna meg a megyeszékhelyen – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: ennek eredményeként – hosszú távon – Európa egyik leginkább környezetbarát, a hulladéktól teljes egészében mentesített városává válhatott volna Kaposvár, a beruházás minden környezeti és anyagi hasznával együtt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: