2016. 07. 20., szerda, 09:42

Ilyen egy Holdfényfutás a Desedán

A facebook eseményei között böngészve találtunk rá a BSI Futónagykövet által hirdetett Holdfényfutásra, amit kedd estére terveztek a Deseda köré. Kíváncsiak voltunk, hogy mégis miről van szó, így hát kimentünk.

A Futónagykövet, Piller Adrien elmondta nekünk, hogy ez nem egyszeri alkalom. A csapat rendszeresen összejár futni, hetente kétszer – kedden és csütörtök esténként – általában a városligetben, de a nyárra kihelyezték székhelyüket a Desedára.

 

 

Ehhez hasonló Holdfényfutás havonta egyszer, értelem szerint teliholdkor van, és bárki részt vehet rajta. A táv egy desikör, ami kb. 14 km, de ha valaki nem érez magában elég potenciált, bármikor „kiszállhat”. A kilométerek bringával is teljesíthetők. 

 

 

A BSI Futónagykövet Kaposvári csapata egy összeszokott családdá kovácsolódott, de Adri minden évben indít kezdő csoportokat, akik tulajdonképpen az 1 perc séta, 1 perc futás szintjéről eljutnak az 5-6-7 km séta nélküli lefutásáig. A csoportban vannak igazán kitartó tagok, akiket Adrien például a WizzAir félmaratonra készít fel.

Ha szeretnétek csatlakozni, facebook csoportjukban minden esemény és infó megtalálható

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: