2016. 07. 20., szerda, 18:25

Felejtsd el a nikotin tapaszt, szokj le a cigiről egy app segítségével!

Közeledik a hónap vége és ezt bizony a legjobban a pénztárcánk apadásán vesszük észre. Ilyenkor hallani a legtöbb embertől: ha letenném a cigit, mennyivel több pénzem megmaradna! Nos, ezt persze sokan megkérdőjelezik, de szó ami szó, a cigi most már lassan luxuscikk lesz. Ha az egészséged miatt nem, legalább ezért szokj le róla!

Szerencsére most már a csapból is az folyik, milyen módszerekkel szokjunk le erről a káros szenvedélyről. Vannak tapaszok, meditációs hanganyagok, elrettentő képek és videók, különböző tippek és kezelések, de most már a mobilod is tud segíteni ebben, ha letöltesz néhány alkalmazást.


Az egyetlen magyar alkalmazás: Kell a dohány?
A Google Play-ről letölthető alkalmazás a felhasználók értékelése alapján a 3,7-es átlagot ért el. A progival minden leszokni vágyó látja a praktikus segítségek és a tudástár mellett, hogy hány napja nem dohányzik, hány szál cigit nem szívott el, és mindezzel mennyi pénzt takarított meg magának.

 

 

Az alkalmazás természetesen egészségügyi infókkal is ellát minden felhasználót. Plusz motiváció, hogy eredményeinket folyamatosan szemmel tarthatjuk, és pozitív, illetve negatív képekkel megerősíthetjük, vagy éppen elrettenthetjük magunkat. 

 

A Play elsőszámú appja: Smoke Free
A magyar alkalmazáshoz hasonlóan, a Smoke Free is mutatja a megtakarításainkat mind anyagilag, mind el nem szívott szálak esetében.

 

 

Azt is megtudhatjuk a leszokás folyamán, hogy mennyivel tovább fogunk élni, ha nem gyújtunk rá többet. (Bár ha elüt minket egy autó…). A Smoke Free a felhasználók értékelése alapján 4,5-ös átlagot ért el, ami valljuk be, egész jó.

 

A ketteske: Quit Smoking
Ha babonából nem töltöd le a legjobbra értékelt appot, vagy megpróbáltad, de nem vált be, akkor itt a második helyezett, a Quit Smoking.

 

 

Annyit tud, mint az összes többi, de a kinézet miatt valószínűleg a csajoknak jobban elnyeri a tetszését. Folyamatos elismeréseket szerezhetünk a leszokásunk alatt, ami minden bizonnyal nagy motivációval bír: x hete/hónapja/éve nem gyújtottál rá, javult az életminőséged, stb.

A play-en kb millió ilyen, és ezekhez hasonló applikációt találtok, de mivel mindegyik ugyanazon elv alapján készült, lényegében ugyanazokat is tudja. Ha máshogy nem tudtok leszokni, egy próbát mindenképp megér. Hajrá!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: