Nem csak a focifeszt lesz nekünk júliusban! Látogass el a Brasstiválra!

2016. 07. 17., Vasárnap, 18:27

Nem csak a focifeszt lesz nekünk júliusban! Látogass el a Brasstiválra!

Minden kaposvári tudja, hogy ha júliusról lévén szó, akkor a focifeszt az a rendezvény, amire minden évben számítani lehet. Idén azonban másra is számíthatunk, hiszen igazi New Orleans feelinget fognak varázsolni a városba. A Brasstivál a hónap végén kerül megrendezésre. Ezzel kapcsolatban a szervező Maniac Brass Band tagjával, Dénes Dominikkel beszélgettünk.

A városban nem volt még ilyen rendezvény. Mondanál néhány szót az előzményekről?

Az országban eddig két Brass Band találkozó volt. Mindegyiken jelen voltunk mi is: Tamásiban és Pécsett. Mi egyből egy két napos rendezvénnyel készülünk, reméljük nagy sikere lesz a városban, és ennek a zenei stílusnak egy szép jövőt tudunk teremteni az országban.

Honnan az elnevezés?

A fesztivál a „Brasstivál” mint „Brass Fesztivál” más néven rezes fesztivál nevet viseli. Az ország öt, ezt a stílust képviselő zenekara lépne színpadra. Pécsről, Tamásiból és Nyíregyházáról is érkeznek vendég a zenekarok.

Kiknek szól leginkább a Brasstivál?

A rendezvényen a könnyűzenei stílus miatt főként a fiatalabb korosztály jelenlétére számítunk, de bármilyen korú zeneszerető embernek nyújthat remek kikapcsolódást. A koncertekre természetesen nagyon számítunk a szakmai közönségre is, a régióból is várjuk a zenészeket, zeneszeretőket.

Mi a célotok a két napos rendezvénnyel?

A célunk, hogy még egy kis színt vigyünk a kaposvári programkínálatba, színesítve az emberek mindennapjait; hogy megismertessük és megszerettessük a közönséggel a fúvószenének ezen szegletét is, amely itt Magyarországon még „gyerekcipőben” jár.

A kezdeményezés mindenképp elismerést érdemlő. Mesélj kicsit a zenekarotokról. Mit kell tudni a Maniac Brass Band-ről?

Zenekarunk 2011 augusztusában alakult a New Orleans-i Youngblood Brass Band és a svájci Bieranjas rezesbandák példájára. A célunk az örömszerzés mind a közönség, mind a saját részünkre, a fúvós / rezes- ütős zenének a népszerűsítése nem a megszokott stílusban. Repertoárunkban megtalálhatóak New Orleans-i standardek, jazz átiratok és a mai pop slágerek átiratai is. Rendszeres fellépői vagyunk falu- és városnapoknak, gólyabáloknak, céges rendezvényeknek és visszatérő fellépői a Balatonboglári Bornapoknak, a Balatonlellei Bornapoknak, a levéli Veterán Traktortalálkozónak és a Zalakarosi Utcazene Fesztiválnak.

Úgy tűnik, sokfelé ismernek titeket. Reméljük, hogy ez a rendezvény a kaposváriak körében is népszerű lesz. Na de mit kell tudni erről a két napról?

A rendezvény 29-én 18 órakor a zenekarok felvonulásával kezdődik majd a Fő utcán, a T-mobil üzlettől a Kossuth térig, majd a téren lesz egy „körmérkőzés” és egy közös szám is, amit a csapatok együtt adnak elő, de ez egyelőre legyen meglepetés! A Kossuth téren miután megtörtént lényegében a rendezvény megnyitása, elkezdődik a kétestés koncertsorozat. A koncertek helyszínének a HangÁr-t választottuk, ideális kinti színpada és a nagy terasz miatt, itt 29-én 19:30-tól és 30-án 18:15-től lesznek hallhatóak a koncertek. A 30-i nap folyamán a Virágfürdőben is megtalálhatja bárki a zenekarokat - aki ott fogja tölteni a délutáni sziesztáját - ahol 13:00 és 15:15 óra között három zenekar szórakoztatja majd a fürdőzőket és buzdít majd mindenkit egy medencés partyra.

Mi mindenképp megnézzük a fiúkat! Ott találkozunk!


 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: