2016. 07. 14., csütörtök, 11:55

Kaposvárt is megviselte az enyhülést hozó vihar

Az esti órákban érkezett meg Somogyba a felfrissülést hozó vihar, amely fákat csavart ki gyökerestül, ágakat szakított le főként a megye északi és déli területein. Mintegy ötven esethez riasztották a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltókat az éjszaka folyamán.

Szerda este 20 óra 14 perckor érkezett az első jelzés a Balaton-partjáról, ahol a szél fákat tépázott meg. Az éjszaka folyamán több településen is akadályozták a forgalmat a letört faágak, volt ahol villanyvezetékeket és autókat rongáltak meg.

A barcsi, a siófoki, a nagyatádi, a marcali és a kaposvári hivatásos tűzoltókat, valamint a balatonboglári, a tabi, a csurgói, a böhönyei és a kadarkúti önkormányzati egységeket is folyamatosan riasztották a káresetek felszámolásához. Tizenegy óra leforgása alatt mintegy ötven esethez vonultak a megye tűzoltó egységei, főként a megye déli és északi területein.  

A kaposvári tűzoltók Tolna megyében nyújtottak segítséget a beavatkozó egységeknek, Kocsolán és Dombóváron is háztetőket szakított le a szél. Nagyszokolyon a siófoki tűzoltók távolítottak el egy autóra dőlt fát.

 

Egy kaposújlaki olvasónk képe

Szenyérnél, Böhönyénél, Segesdnél, Görgetegnél, Szentbalázsnál, Kapolynál, Babócsánál, Háromfánál, Siófokon, Marcaliban és Balatonbogláron is a közúti közlekedésben okozott fennakadást egy-egy kidőlt fa. Csokonyavisonta és Babócsa között gyökerestül kicsavart fák illetve letört faágak foglalták el a teljes úttestet, s a tűzoltói beavatkozás után tudott csak megindulni újra a forgalom az érintett szakaszon. Balatonszárszón leszakította a villanyvezetéket is és rádőlt egy kerítésre egy fa.

 

Görgetegen is esett némi csapadék..

 

De a tűzoltók csütörtök délelőtt is folyamatosan dolgoznak. Siófokon az Alsó utca vízelvezetői teltek fel vízzel, s egy lakóház udvarára is befolyt a víz. Ezért itt szivattyúkkal emelik át az esővizet. Szulokon, Csokonyavisontán, Böhönyén, Miklósiban pedig leszakadt ágak, megdőlt fák eltávolításán dolgoznak az egységek.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: