Olyan rohadt meleg van, hogy még Sauron is a Kossuth téren bulizik - szerda délután jön a megváltás

2016. 07. 12., Kedd, 15:06

Olyan rohadt meleg van, hogy még Sauron is a Kossuth téren bulizik - szerda délután jön a megváltás

Már napok óta tart a kánikula, ami a mai napon éri el csúcspontját. Mindenki kókadozik és a holnapi enyhülést várja...

Ma akár 37 fokot is mérhetünk helyenként

Az időkép előrejelzése szerint kedden túlnyomóan napos időre van kilátás, de a Dunántúl nyugati, északnyugati részén délután, kora este már záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Marad a kánikula, délutánra 32 és 37°C közé melegszik a levegő. 

Szinte kiürült a Kossuth tér - aki teheti, kerüli a napot
Szerda délután végre fellélegezhetünk, 30 fok alá süllyed a hőmérséklet
Szerda késő délutántól egy hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, helyenként heves zivatarokat. Az északira, északnyugatira forduló szél felerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Nyugaton, északnyugaton 25-29, máshol még 31-37 fokra számíthatunk. 
 
 
Csütörtökön akár jég is jöhet, péntekre már egész emberi idő lesz
Csütörtökön erős északnyugati szélre, többfelé záporos-zivataros időre készülhetünk, keleten, északkeleten heves zivatarok is kialakulhatnak, felhőszakadás, jég kíséretében. Jelentős hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki, nyugaton helyenként a 20 fokot sem érik el a maximumok, míg keleten helyenként még 30°C közelébe emelkedik a hőmérséklet.
Pénteken marad a szeles idő, a Dunántúlon erős, viharos lökésekkel, de már csak helyenként alakulhat ki egy-egy zápor. Hajnalra 10-16°C-ig hűl a levegő, napközben csupán 20-25°C várható.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: