2016. 07. 05., Kedd, 16:56

Urban legends Kaposvár: hihetetlen városi legendák

A legtöbb ember imádja a lehetetlen sztorikat, ezért sokan amint egy meglepő történetet hallanak, rögtön kiszínezve adják tovább, hogy minél több emberhez eljusson. Ilyenek a városi legendák is, melyeket a népmesékhez hasonlóan mindenki egy picit továbbköltve járat szájról-szájra. Természetesen ezek legtöbbje csak puszta kitaláció. Kaposváron is találkozhattunk számos ilyennel.

Emberrablók a ruhaüzletekben

Egyesek olyan cselekményekről is „értesültek” miként egy fiatal kisfiú anyukájával betért az egyik helyi ruházati kereskedésbe majd egyszerűen felszívódott.

Ebben persze nem sok igazságot vélünk felfedezni főként azért, mert a rendőrségen és a különböző médiumokban sem találtunk nyomot arra vonatkozóan, hogy valóban megtörténtek-e az események. Ennek tükrében ez a tipikus városi legendák táborát erősíti.

Krokodil a Desedán

Nem ijedtem meg, mert egy ekkora állat az embert nem támadja meg, de a kishalakat, kis kacsákat, szárcsákat biztosan el tudja kapni. Meg akartam fogni, de kézzel azért nem mertem hozzányúlni, mire azonban a merítő hálóval visszaértem már eltűnt. Szerintem valamilyen illegális csatornán kerülhetett az országba. Talán kapta valaki, azután ideje vagy pénze nem volt tartani, így inkább elengedte


A történet után több médium is megjelent a helyszínen, akik különböző szakemberek segítségével tárták fel a helyet, de mindhiába - krokit nem találtak. Pedig a mondás itt is hatványozottan igaz: hisszük, ha látjuk!

Alvilági Mercik

Állati eltűnések

Ha te is hallottatok ezekről a legendákról, és tudsz róla részleteket, vagy hallottál hasonló történetekről, írd meg nekünk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: