2016. 06. 29., szerda, 18:48

Megépült a Balaton legmagasabb kilátója Földváron - péntektől már látogatható!

Július 1-én, azaz pénteken végre megnyitja kapuit két éves építkezés után a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont. A magasparton épülő komplexum 65 méter magasan enged majd kilátást a Balatonra, amivel elnyerte a magyar tenger legmagasabb kilátója címet.

A gigakilátó pénteken 13.00-kor nyitja meg majd kapuit az érdeklődők előtt. A belépő felnőtteknek 1000 Ft, 3-14 éves korú gyerekeknek 500 Ft lesz.

 

 

A félbevágott hajó alakú létesítmény a maga 25 méteres magasságával, na meg a magaspart adta 40 méteres tengerszint feletti magassággal érdemelte ki a Balaton legmagasabb kilátója titulust. 

 

 

Amellett, hogy lélegzetelállító kilátást nyújt majd a Balatonra, a komplexum weboldala alapján ezen szolgáltatásokat vehetitek igénybe, ha odalátogattok:

 

Kiállítás

A Balatont és a balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás 400 négyzetméteren. Terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatják be a hajózást a kezdetektől napjainkig.

 

 

Konferenciaterem

Ismeretterjesztő programok, előadássorozatok megtartására, időszakos kiállítások befogadására alkalmas 50 fős terem.

 

 

Moziterem

25 fős, akadálymentes, igény esetén bővíthető akár 40 főig. A 3D-s moziteremben kisfilmeket vetítenek a hajózástörténetről.

 

 

Kávézó

 

 

Játszószoba

A legkisebbeknek nyújt lehetőséget – nagyobb csoport esetén animátorral – hajózástörténettel összefüggő gyerekjátékokkal, 3-10 éves korig.

 

 

Ha a hétvégi kánikulát a Balcsi parton tervezitek átvészelni, mindenképpen nézzetek be ide is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: