2016. 06. 21., Kedd, 16:09

Nem csak jó burgert, szuper Dél-Amerikai gyorskaját is kiszúrtunk Kaposváron!

Miután felfedeztük a BistRoyal bitang jó burgerét, nem volt kérdéses, hogy az étlap többi szereplőjével is mihamarabb meg szeretnénk ismerkedni. Ez a szereplőgárda pedig népesebb, mint gondolnátok, az alap kajákon kívül (saláták, tészták, pizzák, gyros, hambi, stb.) olyan sztárokat találunk itt, mint steak-ek, grill ételek, ázsiai ételek, na meg ami a legjobban bepörgetett minket, a Dél-Amerikai kínálat: 

- Enchilada (Két friss kukorica tortilla megtöltve, összegöngyölve, szósszal leöntve, sajttal megszórva, babos rizzsel tálalva. Alapszósz: fűszeres paradicsom krém.)

- Burrito (Egy nagy tortillába tekert babból, fokhagymából és pikáns húsokból készült laktató étel. Mindehhez paradicsomos rizs és tejföl jár.)

- Chili (Őt szerintem nem kell bemutatni...)

- Quesadilla (Két frissen készült tortilla, választható töltelékkel összegrillezve, megfelelő öntettel és salsával.)

Szerintem tudjátok is mi volt a következő lépés: mindegyikből rendeltünk...

Behigeri quesadilla - grillezett tortilla, házi chorizo, paradicsom, sajt, parmezánnal hintve, mellé saláta, paradicsom, tejföl, guacamoléval tálalva. 1090.-

Montgomery burrito - Fűszeres darált sertés hús, sonka, whiskys-tejszínes mártás, kukorica, sajt, jégsaláta. 1390.-

Egy nagy burrito érkezett kettőbe vágva a rizses-babos ágyon, ami még így rendelős formában is nagyon jól nézett ki. A whiskys-tejszínes mártás miatt esett választásunk erre a burritóra, a kiszállító srác szerint konkrétan skót whiskey-t használnak hozzá. A Burritot atomjaira bontani és egyesével minden hozzávalót kielemezni elég nehéz, így maradjunk abban, hogy az összhatás engem nem győzött meg, mivel sem a whiskey-t, sem a fűszeres húst nem éreztem ki belőle. Egyébként nem tudok róla rosszat mondani, mert a tészta rendben volt, a zöldség is friss volt és a rizzsel sem volt baj. Méretre hatalmas ez az adag, simán jól laknak vele ketten, így az 1390-et megéri.

Bistro chili con carne - Fűszeres, paradicsomos darált marhahús ragu babbal és kukoricával, grillezett tortillával tálalva. 1650.-

A számomra legjobban várt fogás is forrón érkezett a többivel egyetemben, így szuszogtam mint billencs Kamaz hirtelen piros lámpánál, de pár perc lelkes fújdogálás után fogyasztható hőmérsékletűre hűlt az étel, így végre neki lehetett állni fogyasztani is. Ízre teljesen rendben volt, enyhén csípős, frankó tésztával. Annak, hogy nem emelem ki külön mennyire jó volt ez a chili, két oka van:

1. egy átlagos, jól elkészített chili volt, nem adott semmi extra élményt

2. a quesadilla és az enchilada annyira el volt találva, hogy mellettük nem rúghatott labdába

Az ár-érték arány, ha csak a mennyiséget nézzük nem feltétlenül a legkedvezőbb, itt a marhahúst kell megfizetni.

ENCHILADA Aztec - Fűszeres, zöldséges sertésraguval töltve, paradicsom szósszal és sajttal sütve. 1290.-

Reméljük meghoztuk a kedveteket, hogy kipróbáljátok a BistRoyal Dél-Amerikai választékát! Ha igen, akkor innét válogathattok. Mi újra nagyon kellemeset csalódtunk bennük, egyetlen baj van a hellyel továbbra is, mégpedig hogy hétfőtől péntekig csak 15:30-ig vannak nyitva (kiszállítás van 21:30-ig), hétvégén pedig ki sem nyitnak.

További kajás cikkeinket ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: