2016. 06. 08., Szerda, 09:05

Ha hiszed, ha nem, Téged is lehallgat a Facebook!

Egy floridai professzor, Kelli Burns világított rá arra a napokban, hogy a Facebook már a maradék kis magánszféránkat sem hagyja nyugodni és lehallgatja beszélgetéseinket. Zuckerbergék nem is tagadják a dolgot.

A prof bejelentése, miszerint lehallgatják és rögzítik, hogy mit beszélünk telefonunkon, illetve mi hangzik el annak közelében, óriási pánikot keltett az Egyesült Államokban. Nem is csoda, hogy Zuckerbergék hirtelen elő is álltak egy hivatalos közleménnyel, amivel megpróbálták csitítani a kedélyeket, kevés sikerrel.

Teljesen hülyének néznek mindenkit

A közlemény szerint a Facebook nem használja a telefonok mikrofonját a hirdetésekhez vagy a hírfolyamban, majd így folytatja:  „We only access your microphone if you have given our app permission and if you are actively using a specific feature that requires audio.”

Ezzel a mondattal viszont elég nagy öngólt vágott a Facebook, hiszen ezek szerint csak akkor használják a mikrofont, ha mi engedélyt adunk rá, és aktívan használjuk a Facebook alkalmazás audió szolgáltatásait.

Hogy hol a csavar? Ott, hogy a telepítés után, az alkalmazás első használatánál máris nekünk szegezi a kérést, hogy használhassa eszközünk kameráját és mikrofonját a program teljes körű működéséhez, amire persze mindenki gondolkodás nélkül igent nyom.

Így kapcsolhatod ki

Ezzel a beleegyezéssel a Facebook már takarózhat, és rögzítheti beszélgetéseinket, viszont aki ritkán, vagy egyáltalán nem használja a mikrofon funkciót az alkalmazásban és zavarja, hogy bármikor rögzítheti beszélgetéseit a Nagy Testvér, az ugorjon telefonján a Beállításokba, keresse meg az Alkalmazások között a Facebookot, majd kapcsolja ki a Mikrofon engedélyezése funkciót.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: