2016. 06. 03., péntek, 12:52

Mindig az utolsó pillanatra hagyod a nyaralás előtti bőröndpakolást? Akkor itt egy kis segítség a Dream Traveltől!

Mi rendszeresen az utolsó estére hagyjuk a pakolást, így az esetek 99%-ban itthon is hagyunk olyan fontos dolgokat, mint a telefontöltő, gyógyszer, fényképezőgép vagy elem. Összeszedtünk néhány hasznos dolgot, aminek segítségével tutira mindent magatokkal visztek!

„Ezt csomagold a nyaralásra” lista

Ahhoz, hogy biztosan ne maradjon itthon semmi, és ne úgy induljunk el a reptérre, hogy Ferihegyig rágjuk a körmünket, vajon mit hagytunk itthon. Bár ez leginkább a nőknek lett összeállítva, a srácoknak is mindent összegyűjt, amire szükségük lesz. Nekünk eddig mindig bevált.

 

Így pakolj be a bőröndödbe!

Tele van a net olyan videókkal, amik trükkösebbnél trükkösebb módokat mutatnak be abból a célból, hogy az egész szekrényedet be tudd pakolni egy kis bőröndbe. Ilyen trükkjeink persze nekünk is vannak, és biztosan állíthatjuk, hogy működnek! Mi sem bizonyítja ezt jobban, amikor nőként egy 5 napos útra bepakoltam egy kispoggyászba úgy, hogy volt nálam megfelelő cucc a gálavacsorához, a bulihoz és a délutáni quadozáshoz is. Én a „tekerd össze, nem gyűrődik, de sok fér mellé” módszerre esküszöm.

 

 

Mindig nézz utána, hogy mik az úti cél sajátosságai!

Minden országnak vannak olyan sajátosságai, amik a turistákat meglepetésként érheti. Sokszor kellemetlen meglepetésként... Utazás előtt böngéssz egy kicsit a neten, hogy hol tiltják esetleg a fényképezést, vagy hogy hova nem mehetsz be ujjatlanban és rövidnadrágban. Eléggé ciki tud lenni, amikor a 2 órás sorban állás után elküldenek egy melegebb éghajlatra az ajtóban álló szekuritik, mert nem megfelelő az öltözéked.

A másik legfontosabb: a kaja! A Dream Travel első tanácsa, ha valaki olyan országba utazik, ahol az ételeket máshogy fűszerezik, mint nálunk ( pl. az arab országok – Egyiptom, Tunézia, Törökország), hogy pakolj be egy üveg jó házi pálinkát! Kiválóan fertőtlenít, szeretjük is, és a gyomrod sem fog rendetlenkedni!

 

A legjobb appok utazáshoz

Már egyre több app létezik, melyek segítenek az utazásaink alkalmával. Az egyik kedvenc a Citymaps és a Dropbox mellett a Stay.com. A legjobb benne, hogy ingyenesen letölthető és internet kapcsolat sem kell hozzá. Az információs adatbázis mindent tartalmaz, amire kíváncsiak lehetünk: múzeumok, éttermek, látványosságok. Emellett persze GPS pozíciónk alapján követi és mutatja saját pozíciónkat – roaming díj nélkül!

 

 

Érdeklődj utazási irodában!

Ahhoz, hogy a legjobb és legfrissebb infókat kapd, nem árt, ha szakemberhez fordulsz. A Dream Travel munkatársai mindenben a segítségetekre vannak és hasznos tanácsokkal látnak el, mielőtt elutaznál.

 

Az iroda elérhetőségei:

Dream Travel Utazási Iroda, Fő u. 14. (az Adria Fagyizó mellett)

Tel.: 82/510-052 vagy 30/957-1378

Email: info@dream-travel.hu

Honlap: www.dream-travel.hu

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: