Lehet előkotorni a fürdőbugyikat! – sorra nyitnak a somogyi fürdők

2016. 05. 31., kedd, 13:15

Lehet előkotorni a fürdőbugyikat! – sorra nyitnak a somogyi fürdők

Bár úgy tűnik, a hirtelen jött meleg csak átmeneti, attól még a naptárunk szerdán végre nyárba fordul. Amíg pedig várnunk kell, hogy a Balaton vize elérje az üzemi hőfokot, addig is kipróbálhatjuk a környéken található strandok valamelyikét. Strand körképünk következik!

 

Virágfürdő Kaposvár

A Kaposváriaknak nem kell túl messze menniük, ha egy kis hűsölésre vágynak, a 2011-ben átadott Virágfürdő tökéletes választás egy laza délutáni csobbanásra. A strand fedett része egész évben várja ugyan a vendégeket, viszont a kinti strandfürdő majd csak június 4-én, tehát most szombaton kezdi meg a nyári szezont 9-től 20 óráig tartó nyitva tartással. A 4400 m2 vízfelületet, a 17 féle csúszdát, és a több tucatnyi különböző vízi elemet a felnőttek 2200 forintért, a fiatalok és a nyugdíjasok pedig 1550 forintért vehetik birtokba egész napra, de továbbra is lehet délutáni jegyet váltani 15 órától, ami a felnőtteknek 1650 forintjába, a fiataloknak és nyugdíjasoknak pedig 1250 forintjába kerül. Fontos kiemelni, hogy a Kaposvár Kártya továbbra is 20 %-os kedvezményt nyújt a belépő árából, így induláskor jobb azt is zsebre vágni!

 



 

Igali Gyógyfürdő

Igalban is megnyitották már a külső, élményfürdős részt, ahol a már jól ismert gyógyvízen kívül 13 másik medencével, óriáscsúszdával, szauna világgal, sportpályával és rengeteg programmal várják a látogatókat. A fürdő június 1. és augusztus 31. között 9 órától 20 óráig tart nyitva, a belépőért pedig a 20-60 év közöttieknek 2200, a fiataloknak 6-20 éves korig 1600, míg az időskorúaknak 1800 forintot kell kipengetniük, ha be akarnak jutni.


 

 

Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Marcaliban is belecsaptak a lecsóba, hiszen múlt szombaton tartották a Városi Fürdő és Szabadidőközpont szabadtéri szezonnyitóját. A képek tanúsága szerint jól sikerült  a nyitány, rengetegen választották a hőség elleni védekezésül a medencék valamelyikét. Marcaliban  találhatunk kívül egy 50 méteres versenymedencét, egy tanmedencét, egy gyerekmedencét, valamint egy termál- és gyógymedencét is. A belépő itt a felnőtteknek 1550 forintba, míg a nappali tagozatos diákoknak és nyugdíjasoknak 1050 forintba kerül.

 

 

Gyógy- és Strandfürdő Csokonyavisonta

Nem sokan tudják, de a gyógyfürdőjéről híres Csokonyavisontának bizony van egy szabadtéri, strandfürdő része is. A fürdő felújítási munkálatainak hatása már az idei évben is érezhető lesz, amelyet a látogatók 8.30-tól 18.00-ig élvezhetnek a nyári szezonban. A belépőjegy itt igen alacsony, a felnőtt jegy 1500 forintot kóstál, míg a diák vagy nyugdíjas jegy 1100 forintba kerül. Nagy előnye még Csokonyavisontának, hogy ugyan nincs túl közel, de rengeteg szálláslehetőség közül lehet válogatni, amelyek nem csak számunkra, de pénztárcánk számára is kényelmesek.

 

 

Nagyatádi Termál- és Strandfürdő

Múlt szombaton Nagyatádon is megnyitották a nyári szezont, hiszen kitárta kapuit a vendégek előtt a Nagyatádi Termál- és Strandfürdő. Az élménymedencéhez itt két csúszda is tartozik, néhány méterre tőle pedig a pezsgőfürdős termálmedence bugyog jóízűen. Ezeken kívül találunk még egy 50-es úszómedencét, valamint a gyermekek számára kialakított pancsoló medencét is. Júniusban hétfőtől vasárnapig, 6-tól egészen 19 óráig várják a fürdőzőket, amely júliusban és augusztusban kitolódik 20 óráig. A felnőttektől 1400 forintot, a diákoktól és a nyugdíjasoktól 900 forintot, míg a gyermekektől 600 forintot kérnek el Nagyatádon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: