2016. 05. 18., Szerda, 11:26

Szeretsz utazni? Szereted a sört, a bort, a whiskyt? Akkor neked mutatjuk a legjobb európai alkoholturisztikai úticélokat!

Bizonyára sokan hallottatok már az alkoholturizmusról. Badacsonyi videónk is ebbe a kategóriába sorolható. Hiszen miről is szól az alkoholturizmus? Csomagolj össze, utazz el a haverokkal, és vegyetek részt egy állati piálásról szóló túrán. Hozzuk nektek a TOP 3-at, amit igazán kár lenne skippelni.

1. Sörtúra Prágában

Prágát méltán nevezik az „arany városnak” vagy „száztornyú városnak”. Lévén, hogy történelmi központját ’92-ben a Világörökség részének nyilvánították, a város felfedezése kulturális sokként érhet minket. Azonban ha betérünk azokba a híres prágai sörözőkbe, valami egészen más élményben lehet részünk. Ha már Prágában járunk, érdemes benéznünk a sörmúzeumba (múzeum, szóval nagyon kulturáltak leszünk, mire kijövünk), ahol a bejárattól jobbra egy 3 méter hosszúságú sörcsappal találjuk magunkat szembe, ami nem kevesebb, mint 30 (!!!) fajta csapolt sörkülönlegességet kínál. A sörökből kóstolhatunk is - a kiválasztottakat másfél decis poharakban hozzák az asztalhoz.

Egy pár napos sörtúra ráadásul egész olcsón kivitelezhető. Vannak szervezett utak is, amik keretében a várost is alaposabban megismerheted, de utazhatsz egyénileg is.

Egyéni utazás esetén mehetsz akár fapaddal, vagy nemzetközi buszjárattal. Ezek egyike sem drága, a busz már akár pár ezer magyar forinttól elérhető.

Időpont: 2016. június 24-26. (3 nap, 2 éjszaka)

Szállás: Hotel City Centre ***, a sörmúzeumtól egy köpésre!

Ellátás: reggeli

Ennyiért (nemzetközi busszal): 31.000 Ft/fő

Példa egy szervezett, idegenvezetős sörtúrára:

A Dream Travel már 16 fő jelentkezése esetén indít kisbuszos sörtúrát, ami Kaposvárról indul, és teljesen a ti igényeiteknek megfelelően állítanak össze.

Nézd meg a helyet virtuálisan!

2. Elzász, ahol nem csak az arany középutat, de a borok útját is megtalálhatod

A francia borokról mindenki tud legalább három dolgot: világhírűek, sok fajtájuk van és isteniek! Ha szereted a bort, Franciaországot és nem riadsz el a társas utazásoktól, akkor az alábbi ajánlatot mindenképp meg kell fontolnod. Ezek mellett a francia táj és a híres borok tutira elhozzák chill állapotot. Az ára nem vészes egy 5 napos fullos útért, és még egy csodás borkóstolón is részt vehetsz.

Időpont: 2016. július 27-31. (5 nap, 4 éjszaka)

Szállás: **/*** hotelben

Ellátás: reggeli

Ennyiért: 79.900 Ft/fő

Online

3. Horvát gasztro túra és „4 érzék túra” Olaszországban

Ha nem csak inni, de jókat enni is akarsz és egy igazi gourmet veszett el benned, akkor menj gasztro túrára, így ha a pénztárcád annyira nem is, de az ízlelőbimbóid tutira örülni fognak a döntésednek, hogy elutazol. WARNING! Az alábbi két úttól és a videótól tutira megindul a nyáltermelésed!

Horvát gasztro túra busszal

Időpont: 2016. szeptember 8-11. (4 nap, 3 éjszaka)

Szállás: ** hotelben

Ennyiért: 49.900 Ft/fő

Online

4 érzék túra busszal

Időpont: 2016. június 18-22. (5 nap,4 éjszaka)

Szállás: **** hotelben

Ennyiért: 85.000 Ft/fő

Online

+1: Magyar pincészetek és borhotelek

… mert vannak azok is, nem is kis számban! Ha nem szeretnétek túl messze utazni, nehogy többet kelljen fizetni a benzinköltségre, mint a szállásra és a borra, akkor itt van egy olyan ajánlat (a sok közül!), ami tutira megéri:

Polgár Pincészet és Panzió, Villány

Igazi kikapcsolódás lesz, ezt garantáljuk. Mediterrán udvar, csendes környezet, 20 éves múlttal rendelkező minőségi borok. Hát mi kell még?!

Ennyiért: 85.000 Ft/fő/éj-től

Online

A legkirályabb bulizós célpontokról ITT írtunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: