2016. 05. 13., Péntek, 09:25

Végre megcsinálták - ebbe a fülesbe gabalyodj bele!

Zenehallgatás vége, füles kábele szépen összetekerve, óvatosan elrakva. Öt perc múlva újra szükségünk van rá és láss csodát: a kialakult kaotikus katyvaszt röpke negyed óra alatt ki is bogozhatjuk.

Ezt unta most meg egy svéd kiscsapat, akik a Kickstarteren elérték, hogy gyártósorra kerülhessen termékük a Truu. A srácok ugyan nem találták fel a spanyolviaszt vezeték nélküli fülhallgatójukkal, hiszen korábban léteztek már ilyenek, azonban mégis van valami egyediség konstrukciójukban. A legtöbb baj az ilyen fülesekkel az volt, hogy gyakran párjuk nélkül maradtak, kevés üzemidővel rendelkeztek, és töltésük macerás volt.

A Truu ezzel szemben innovatív megoldásaival gyorsan elnyerte a zenehallgatók szívét. A füles teljesen vezetékmentes, hiszen a töltését egy dokkoló segítségével végzi, amire ha rátesszük, már töltődik is eszközünk. Elhagyni se olyan könnyű, hiszen a belsejében elrejtett apró mágnesek egyben tartják a párost, ha épp nem használjuk, a Bluetooth 4.0 segítségével 12 méteres távolságig működik, ráadásul 5 órát simán elbír egy töltéssel.

A Truu hallójáratba kerülő részét memóriahabból készítették, így az első használat után felveszi gazdája fülének alakját, kényelmes viselést eredményezve, ráadásul kapott egy mikrofont is, amely a telefonálást teszi egyszerűbbé.

Egyetlen gubanc a kábelmentes fülesben az, hogy elég borsos az ára. Az eszköz nagyjából 77 ezer forintba kerül, bár a Kickstarteren most 46 ezerért hozzá lehet jutni. A mi zsebünkben azért simán elférne.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: