7 féle pizza csigát toltunk be az arcunkba, hogy elmondhassuk nektek mennyire atom!

2016. 05. 11., Szerda, 13:18

7 féle pizza csigát toltunk be az arcunkba, hogy elmondhassuk nektek mennyire atom!

Szóltak a Trattis srácok, hogy van egy új cuccuk, a pizza snack csiga, ami iszonyat jó, csak senki nem ismeri még a városban, ezért fizetnének nekünk egy zsák pénzt, ha írunk róla. Nekünk meg pont kapóra jött, mert le voltunk égve a hétvége után mint a Reichstag.

Igazi gasztro-ninják lévén rögtön felajzott állapotba kerültünk, amikor szóltak, hogy újfajta pizza formulával jöttek elő a Trattoriás srácok. Trattoriás is, pizza is, csiga is - rossz nem lehet! - gondoltuk. Azonnal be is rendeltünk mind a 7 fajtából egy adagot. A csigáknak amúgy nincs fantázianeve, a szórólapon 1-től 7-ig számozott csiguszok vannak, mellette a belevalókkal, amik ezek konkrétan:

1: sajtos 2: sajt, fokhagyma, spenót 3: sonka, szalámi, hagyma, sajt 4: bacon, szalámi, zöldpaprika, sajt 5: kolbász, bacon, lilahagyma, sajt 6: sonka, sajt 7: szalámi, sajt

Ár/érték arány

10 darab van egy dobozban, és 890 ft-ba kerül, akárcsak az összes pizzájuk. Az elsőként felmerülő kérdésünk az volt, hogy ár-érték arányban felér-e egy 32-es pizzával. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy kevesebb benne az anyag, de a helyzet az, hogy közülünk mindenki, aki el bírt fogyasztani egy full adagot, egyetértett abban, hogy ugyanúgy jól lehet lakni vele, mint egy pizzával.

Az ízek

Azt az infot kaptuk, hogy ugyanolyan tésztából készülnek mint a pizzák, mégis más az élmény. Mivel ebben a formában magasabb az egész mint a lapos tészta, az alja kellemesen ropogósra sült, ami ad egy kis pluszt a dologhoz. Nem mellékes még, hogy alapban adnak hozzá szószt is, amiről már írtunk a pizzatesztünkben, tunkolásra tökéletes.

Mivel a Trattis tészta alapban a város legjobbjai között van, a sima sajtosat és a sajtos-fokhagymás-spenótosat is bátran ajánljuk a kóstolás tapasztalatai alapján, de ami mindenkinél vitte az úszót, az a 4-es volt zöldpaprikával.

Amit innét is üzenünk a szakácsoknak, hogy pár fantáziadúsabb összeállítás még elférne a repertoárban, mint mondjuk darált húsos, vagy XY' szószos, de az ötlet nagyon jó, biztosak vagyunk benne, hogy rövid időn belül nagy karriert fog befutni. 

Mit mondhatnánk még? Csekkoljátok be, nem bánjátok meg!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: