Érkezik az, amire mindenki vágyott – beújít a Messenger

2016. 05. 10., kedd, 16:18

Érkezik az, amire mindenki vágyott – beújít a Messenger

Végre a Facebooknál is belátták, hogy haladni kell a korral és a konkurenseknél már jól bevált sajátosságokat sajnos be kell vezetniük nekik is. Ilyen egyediség volt a Snapchatnél az automatikusan törlődő üzenetek, amelyet mára már átvett a Viber is, és most úgy tűnik végre a Messenger is!

Az önmegsemmisítő üzenetek már sokunk életét megkönnyíthették volna, ha léteznének a Facebook Messengerben, viszont mivel máig nem engedett a közösségi óriás, maradhatott a folytonos magyarázkodás. Nos, úgy tűnik végre Zuckerbergék is belátták, hogy a konkurenseknél jól bevált törlődő üzenetekre szükség van a Messengerben is.

 

 

Az alapvetően képekkel és videókkal operáló Snapchat rohamosan emelkedő népszerűségét épp annak a sajátosságának köszönheti, hogy a küldött képek és videók előre beállított idő elteltével törlődnek, így később nem lehet őket a feleknek visszakeresni. A sikeren felbuzdulva a Viber is alkalmazta az önmegsemmisítő képességet saját platformján, amelyet a felhasználók ujjongva fogadtak, ráadásul már a régebbi üzenetekhez is vissza lehet nyúlni, és törölni lehet őket beszélgetőpartnerünk emlékeiből is.

 

 

A Facebook sokáig megelégedett azzal, hogy az üzeneteket csak utólag és csak saját fiókunkból lehessen törölni, ám mivel a konkurensek már ezen túlmenő lehetőségeket is biztosítottak felhasználóiknak, lépni kellett. A napokban az @iOSAppChanges postolt egy képet, amely már a Messengerbe applikált önmegsemmisítő üzenetekről tett tanúbizonyságot.

 

 

Az előzetes információk szerint, a hamarosan érkező lehetőség által egy gombnyomással aktiválhatjuk a törléshez kapcsolódó funkciókat: kiválaszthatjuk meddig láthatók az üzenetek, és hogy mikor törlődjenek véglegesen, a kiválasztott mondatok: 1 perc, 15 perc, 1 óra, 4 óra és 1 nap közül lehet választani. Az önmegsemmisítő lehetőség csak a funkció bekapcsolása után küldött üzenetekre vonatkozik mindaddig, amíg a felhasználó ki nem kapcsolja azt.

Akiknek titkolni valójuk van, azoknak mindenképp áldás az új funkció, míg a paranoiások kezdhetnek káromkodni...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: