2016. 04. 27., Szerda, 13:09

Vicces lakóházi üzenetek Kaposvárról

Az együttélés sosem könnyű. Ez a megállapítás mindinkább igaz a társasházakban élő lakóközösségekre. Mindig van olyan esemény vagy szokás, ami a másikat biztosan megbotránkoztatja. Ezt a legjobb esetben csak szóvá teszik egymás között, ám akadnak olyan kivételek, mikor már a türelem határát túllépve a hirdetőfalra kiírva üzennek egymásnak. Na, ezekből születnek meg aztán a legviccesebb irományok, melyek mondanivalóját a delikvensek sem tudják komolyan venni. Most a kaposvári társasházi élet legjobbjai közül szemezgettünk.

Kapucsukás a betörők ellen

A „tolvajbácsik” elleni védekezés nagyon fontos feladat, ezért erre mindenkit figyelmeztetni kell. Ezt meg is tette valaki a Petőfi utca egyik lépcsőházában. Főleg miután feltörték többek között „Gézabácsi” lakását valamint egy bicgli – jelentsen bármit is ez, bár gondolom bicikli akart lenni – is eltűnt!  Tehát mindenképpen érdemes megjegyezni: a biztonság záloga a KAPUCSUKÁS! Még a vendégeknek is!

Liftes eset

A kirekesztés nem szép dolog. Pláne, ha azért bántják az „ártatlan embert” mert csak a „kis” dolgát végezte. Na de azért nem mindegy hova! Ez a megbotránkoztatást keltő állapot odáig vezethet, mint ahogy az egyik Béke utcai 10 emeletes lépcsőházban történt. A delikvens személy a leírtak alapján kicsit „rosszalkodott” a liftben. (Vagy nem igazán tudja a felvonó rendeltetésszerű használatát.) Ezt támasztja alá a ketchup és az olajos hal által okozott koszréteg, illetve - a már említett - illemhelyként való alkalmazás. Ha a kirekesztés nem lenne elég, jöhet a fizikai megfélemlítés, vagyis a pofán vágás.

Középkori ítélkezés

A tolvajokat senki nem szereti. Ennek ékes bizonyítéka Robika üzenete a Zaranyi lakótelepről. A rövid, tömör fogalmazásban minden benne van. Rövidítések - mert ugye minek bíbelődni a hosszú szavakkal - fenyegetés, aláírás. Az egész üzenet pont olyan, mint a középkorban: aki lopott, annak a keze bánta. Nem lennénk a helyében...

A szagos igazságosztó

A Kanizsai utcában élő Lászlónak az egyik legnagyobb fájdalma elég abszurdnak számít. A férfi ugyanis képtelen úgy megnézni az esti sorozatokat, hogy közben az alsó szomszéd éppen főz. A számára kellemetlen szagok valószínűleg olyan módon stimulálják az agyi idegpályákat, aminek hatására képtelen odafigyelni a képernyőre. Gondolom ezen még a csukott ablak sem segített ezért csak egy megoldása maradt, a rendőrség. Mivel testvére is a rendvédelmi szervnél dolgozik, ezért biztosra veheti a galád esti főzőcskéző, hogy nem marad el a megérdemelt retorzió!

Szerelőműhely a lakásban

A társasházi élet alapszabálya, hogy minden zaj áthallatszik a szomszédos lakásokba. Éppen ezért nem javasolt ilyen típusú otthont választania annak, aki ácsnak, szerelőnek vagy bármilyen ezermesternek készül. Ezzel sajnos - mint kiderült - nincs mindenki tisztában. Az egyik Kinizsi lakótelepi panel lakója ugyanis arról adott információt, hogy a felső szinten élő család elefántcsorda módjára közlekedik, míg máskor húsfeldolgozó üzemben érzik magukat. Az is megesik még, hogy a fitneszbérletet otthon használják fel, vagy a kalapáccsal keltenek különféle – a hallójáratoknak éppenséggel kíméletlennek ható – zörejeket. A delikvens személyek részére - merő „jóindulatból” - ajánlanak különböző alapítványokat is, ahol aztán kiélhetik lármázásban aktív életüket. Mi mindenesetre drukkolunk nekik!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: