2016. 04. 21., csütörtök, 15:58

Hipp-hopp felhúzták az Onkoradiológiai Központot a Kaposvári Egyetemen

Rendesen pörgött a munka az elmúlt hónapokban a Kaposvári Egyetemen, ahol ma adták át az egyetem és a Kaposi Mór Oktató Kórház új onkoradiológiai fekvőbeteg-ellátó épületét.

950 milliós forrás

Tavaly nyáron a kertész még a gyepet gondozta ott, ahol mára egy hatalmas körépület nőtt ki a földből a Kaposvári Egyetemen. 1 éven belül felhúzták azt az onkoradiológiai központot a város határában, amelyet 950 millió forint európai uniós, valamint hazai forrásból finanszíroztak. Az óriási, kétezer négyzetméteres épületben négy szinten biztosítják a daganatos fekvőbetegeknek az elhelyezést és a gyógyuláshoz szükséges terápiát.

 

A színészhallgatók nagyon profin nyomták

Közel százan vettek részt az átadón

Az átadón közel száz fős vendégsereg kísérte figyelemmel a felszólalókat, akik között ott volt városunk polgármestere Szita Károly, az egyetem rektora Prof. Dr. Szávai Ferenc, de Dr. Köpeczi-Bócz Tamás államtitkár is. Az előadást az egyetem művészeti karos hallgatói zárták, akik előadásukkal igencsak felvillanyozták a közönséget és egy kis színt csempésztek a hivatalos formulába sőt, egyikük az előadás elején még egy csókolom tanárnőt is elengedett az emeltre címezve.

 


Tavaly júniusban még nyoma sem volt az építkezésnekNovemberben egy szép kráter jelezte: itt valami készülJanuárra már azt is lehetett tudni, hogy mi!Márciusra pedig felvette végső alakját a központ
 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: