KÖRBEESSZÜK A VÁROST: CBA Cent Grill

2016. 04. 11., Hétfő, 15:58

KÖRBEESSZÜK A VÁROST: CBA Cent Grill

Ebben a rovatunkban arra vállalkozunk, hogy körbeesszük Kaposvár "menüs" helyeit, hogy segítséget tudjunk nyújtani nektek, arra az esetre ha nem otthon ér az ebédidő.

Mivel legutóbb a város perifériájára tettünk kirándulást, a füredi Vörös Fogadóba, ez alkalommal egy népszerű belvárosi kajáldát, a Petőfi utcai CBA Cent Grillt vizsgáltuk be. A barátok előzetes beszámolói nagyon eltérőek voltak, volt aki magasztalta a jó árai miatt, mások óva intettek tőle.

Típusát tekintve önkiszolgáló, csakúgy mint az általunk már vizitált Bist Royal Étterem, az árfekvésen kívül azonban más hasonlóság nincs a két hely között. Itt ugyanis nem kapunk semmi extrát a külcsínt illetően, minden a funckionalitást szolgálja, sajnos azt sem jól. 

Fél 1-es érkezésünkkor egy fajta fix menü állt a táblán, emellett számtalan féle főétel és köret közül választhattunk. Rövid tanakodás után Dávid a görög csirkeragu leves - resztelt máj menü kombót választotta, én ugyanezzel a levessel nyitottam, és kapros csirkecombbal folytattam.

A leves egész tartalmasnak nézett ki, de már az első kanál után konstatáltuk, hogy rettenetesen sós (ami nálam még a megbocsátható bűn kategória), de sajnos más baja is volt. A sűrű állag ugyanis nagyon csalókának bizonyult, konkrétan több volt benne a csont, mint a hús, minden harapásnál vigyáznom kellett. Dávid a második kanál után eltolta a tányért és ráment a resztelt májra. (ami még sosem fordult elő a praxisunkban)

Itt azért még álljunk meg egy szóra, el kell mondanom, hogy a legszembetűnőbb különbség a nulla dizájn után, hogy műanyag tányérokban és evőeszközökkel tálalják a csumit, ami még nem is lenne baj, ha nem a legócskább fajtát választották volna. 

Az étkészlet "minősége" a főételnél volt a legidegesítőbb, hisz az egyébként jókora adag csirke-rizsem fele az asztalon maradt, a "tányér" alacsony pereme miatt. Az adag méretét sem tudom sajnos pozitívumként feltüntetni, mivel a napi menün kívül mindent dekára adnak. Aztán jött a műanyag gagyizás második gyenge pontja, az evőeszköz. Ezzel sem lett volna problémám, de hadd ne kelljen attól félnem, hogy a rozoga villa mikor törik bele a csirkecombba.

Mivel szép kómotosan ettem a teljesen ízetlen csirkét, nem történt baj, viszont innét üzenem a szakácsnak, hogy legközelebb a felhasznált só mennyiségét érdemes lenne igazságosan elosztani a fogások között!

Az ebéd egyetlen pozitívuma Dávid resztelt mája volt, ami finomra sikerült, bár mivel az enyémnél jóval kisebb adagot kapott, és a levest sem ette meg, nem sikerült jóllaknia.

A napi menü 690 volt, amennyiből ehettek jót Kaposváron ITT, ITT és ITT is. Én a leves + nagy adag kapros csirkéért 1088 ft-ot fizettem, amiből már szintén lehet enni egy igényesebb menüt a Kossuth tér környékén. Körbeesszük pályafutásunk egyik leggyengébb etapja volt ez.

Kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is a hellyel kapcsolatban!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: