Élőben a Facebookról - mától bárki közvetíthet élőben!

2016. 04. 07., Csütörtök, 10:30

Élőben a Facebookról - mától bárki közvetíthet élőben!

Mától minden Facebook felhasználó tud élőben közvetíteni a világ bármely pontjáról!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a kék-fehér óriás elhatározta, hogy az eddig csupán kiváltságosoknak megadatott élő videó közvetítési lehetőséget kiterjeszti minden felhasználójára, és ez a csodás nap ma el is érkezett!

Mark Zuckerberg élő egyenes adásban jelentette be, hogy mindenki számára aktiválták a funkciót, amelynek segítségével a világ bármely pontjáról bármikor indíthatunk élő egyenes adást telefonunkról, amelyet a beállítások függvényében ismerőseink, vagy akár az egész világ láthat.

Ezek az élő adások kikerülnek üzenőfalunkra, ahol ismerőseink tudják követni azt, kommentelhetik, lájkolhatják, melyek számunkra azonnal megjellenek, így reagálni is tudunk rájuk. Ha befejezzük az adást, a videó felkerül oldalunkra, így késöbb is visszanézhető.

Hogyan használhatom a funkciót?

Az új ikon néhány készüléken már feltűnt, azonban beletelik néhány órába míg minden Facebookos telefonján felbukkan az új lehetőség. Az új ikon az állapotfrissítésnél jelenik meg, ahol képet, vagy emojit tudunk hozzácsapni bejegyzésünkhöz. Miután rákattintottunk, el kell neveznünk élő közvetítésünket,  majd a Go Live gombra kattintva már indulhat is az adás. Miközben élőzünk, az alkalmazás alján folyamatosan megjelenik, hogy hányan követnek épp minket, hányan kedvelik azt amit csinálunk sőt, a kommenteket is azonnal feldobja, így interaktívvá alakítva az élő adást.

Ha viszont nem szeretnénk, hogy főnökünk lássa, amint munkaidőben épp a sarki fűszeresből jelentkezünk be élőben egy rakéta felhajtásáról, akkor az élő adás közepette csak kattintsunk a nem kívánatos személyre, és blokkoljuk őt az élő adás követéséből.

Mi lesz ebből?

Kíváncsian várjuk mi is, hogy mi fog ebből kisülni, mire fogják a felhasználók használni az élő adás lehetőségét. Így is elég sokan voltak már akik szinte mindenről beszámoltak kép, videó vagy bejegyzés formájában, lehet hogy mostantól tényleg le se teszik a telefonjukat, és folyamatosan követhetjük élőben, izgalmas napjaikat. Remek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: