2016. 04. 06., Szerda, 15:33

Varázspadlás, Kincsesbánya, Minipiac - Ne Vaterázz, válaszd a helyi adok-veszek csoportokat!

Biztosan sokatokhoz eljutott már, vagy használjátok is a különböző adásvételi csoportokat a Facebookon. Rengeteg Kaposvár és környéki csoport létezik, most azok kedvéért dobtunk össze egy kis gyorstalpalót, akik még nem merték használni vagy nem is hallottak róluk. Megannyi előnye és szabálya is van persze, hogy ilyen helyeken árulhassuk a használt vagy megunt cuccainkat, ezeknek tisztázására az egyik legnagyobb tagszámmal rendelkező oldal adminja, Kata Varázspadlása volt a segítségünkre.

Miért válaszd a helyi csoportokat?

A számotokra feleslegessé vált, vagy kinőtt, használt és új dolgokat egy helyen, lokális keretek között árulhatjátok. Mára helyi számban legalább 15-20 között mozog ezen oldalak száma, így biztos megtaláljátok a keresett árucikket bármilyen kategóriában. Ha a Varázspadlást nézzük, egy kattintás után majdnem 15.000 ember előtt jelenik meg az eladásra kínált holmid. Fő pozitívuma, hogy nem kell postaköltséggel bajlódni, és a kiválasztott terméket egy találkozó keretein belül megtekintheted, így hamar megbizonyosodhatsz róla, hogy tükrözi-e a neten posztolt képet, vagy hogy méretben és minőségben is olyan-e amire számítottál. Ha pedig nem, könnyen visszaléphetsz a vásárlástól. 

Mik a szabályok?

A különböző csoportokra más-más, bár nagy részben hasonló szabályok vonatkoznak, amit az adott adminok határoznak meg. Ezek általában nem túl szigorúak, de szükségesek, mert bizonyos keretet szabnak az adás-vételnek. Ilyenek lehetnek a napi limit, a megosztás módja és kizárólagos termékek, a csoportok jellegétől függően. Fontos, hogy valósághű képet készítsetek és mellékeljetek egy rövid leírást, ami tartalmazza a méretet, árat, stb.

Ne itt keress magadnak szexpartnert!

A fenti szabályok mellett számos dolog van, amit kifejezetten tiltanak, és kizárással szankcionálhatják. Kata legextrémebb példaként egy olyan esetet említett, amikor egy középkorú hölgy a tagok körében próbált csoportos szextevékenységhez partnereket keresni. Tiltólistás még az élő állatok adásvétele, de a legtöbb csoportban a reklámozást és az Aliexpress-es cuccok árusítását sem veszik jó néven. Egyébiránt a Varázspadlást nem csak üzleti fórumként használják, segítséget kérhetsz, közérdekű információkat közölhetsz és karitatív tevékenységeket is támogathatsz.

Milyen nagyobb csoportokat találtok még a közelben?

Ruha és Kiegészítők:

- Ruha adás-vétel-csere (Kaposvár és környéke) - 6875 tag

- adok__veszek Kaposvár - 5000 tag

-Varázspadlás Lábbelik és Kiegészítők - 4617 tag

Ingyenes vagy csak cserére felkínált holmik:

Kincsesbánya csere-bere - 13908 tag

Csere Bere - Adok Veszek KAPOSVÁR - 8420 tag

- ingyen elvihető Kaposvár - 4515 tag

Kincsesbánya csere-bere Kaposvár és környéke -  3231 tag

Babás:

-Kaposvár és környéki baba-mama adás vétel - 4109 tag

-Kaposvári kisgyermekesek csere-bere klubja  - 2244 tag

-Kapos <3 Babaklub - 1039 tag

Bútoros:

- Csak bútorok adás-vétele Kaposvár és környéke - 142 tag

Mindenes:

- Varázspadlás adok-veszek - 14892 tag

ADOK - VESZEK ( Kaposvár és környéke ) - 6555 tag

- Somogy megyei új vagy használt cuccok - 3069 tag

- MINIPIAC Kaposvár és környéke - 2656 tag

Ha ismertek 1000-nél több tagot számláló csoportot valamelyik kategóriában, küldjétek el nekünk, is hozzáadjuk a listához!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: