2016. 04. 04., hétfő, 12:40

Kaposvári szállodakörkép

Tegye fel a kezét az a kaposvári, aki már töltött el akár egy éjszakát is valamelyik helyi hotelben vagy panzióban! Hopp, csak pár kezet látok a hátsó sorban, de ez nem csoda, hisz helyiek lévén ritkán látogatunk szálláshelyeket. Viszont arra az esetre, ha vendég érkezik és bajban volnánk az elhelyezéssel, jó tudni milyen lehetőségeink vannak. Összegyűjtöttük hát az ismertebb helyi szállásokat, szolgáltatásokkal, árakkal együtt. Íme:

Hotel Dorottya

Kaposvár belvárosának legelegánsabb szállodája a Dorottya. A hotel 1910-11-ben épült, és a mai kornak megfelelően fejlődött, megtartva impozáns jellegét. A 4*-os besorolás nem csak a küllemnek, hanem a szolgáltatásoknak is szól. Minden szobában ott virít az LDC tv, minibár, széf valamint a nélkülözhetetlen wifi hozzáférés.

A felsőbb szinteken lévő standard szobák formabontó elrendezéssel és modern stílussal tűnnek ki, míg a magasabb igényeket is kielégítő első emeleti superior szobák tágas térrel, kiemelkedő minőséggel várják az ide látogatókat. A magas színvonalat persze meg is kell fizetni. Egyértelműen itt kell lepengetnünk a legtöbbet egy éjszakáért. Ám ha szeretjük a luxust, akkor a Dorottya hotelben biztosan nem kell csalódnunk.

Szoba árak:

Standard szoba: Egyágyas szoba: 17.900 Ft/éj

                             Franciaágyas szoba: 24.400 Ft/éj

Superior szoba: Franciaágyas szoba: 29.400 Ft/éj

                             Deluxe szoba: 32.500 Ft/éj

Parkolás ingyenes a saját belső udvarban.

 

Hotel Kapos

A városközpontban található szálloda tulajdonképpen Kaposvár egyik szimbóluma is. Nincs olyan környékbeli, aki legalább egyszer ne sétált volna el a 3*-os hotel jellegzetes épülete előtt. A 80 szobás létesítményben nagyságra osztva 4 féle típusból választhatnak az érdeklődők, melyek mindegyike tv-vel, telefonnal, minibárral, fürdőszobával felszerelt.

A wifi itt sem maradhat el, emellett saját őrzött parkolóház, szolárium, cukrászda, étterem, konferenciaterem, különböző nagyságú rendezvénytermek valamint egy játszóház is várja a pihenni vágyókat. Arról se feledkezzünk meg, hogy a jó idő beköszöntével itt található a város egyik legnépszerűbb terasz kávézója. Aki tehát szereti a nyüzsgést annak mindenképpen a Kapos Hotelben a helye.

Szoba árak:

Small size: 10.500 forint (Kisméretű szoba erkély nélkül)

Medium size: 10.500 forint /fő vagy 15.600 / 2 fő (Közepes méretű szoba többségében erkéllyel)

Big size: 12.500 /fő vagy 17 500 Ft / 2 fő (Nagyméretű szoba franciaággyal)

Lakosztály franciaággyal: 16 000 Ft /fő vagy 22 000 Ft / 2fő (Lakosztály franciaággyal)

 

Bárány fogadó

A Kapos Hoteltől fél percre elhelyezkedő hétszobás barátságos panzióhoz (18 fő részére) egy drinkbár és étterem, egy grill terasz-télikert és az első emeleten egy kb. 60 főt befogadó két külön szeparált teremmé alakítható étterem. Így nem véletlenül a céges bulik egyik legkedveltebb helye.

A szobák mindegyike zuhanyzós fürdőszobával, kábel tv-vel, egyedi légkondicionálóval, telefonnal, hajszárítóval, mini bárral, törülközőkkel és más kényelmi kiegészítőkkel felszereltek. A kényelem és a kulináris élvezetek mellett kiemelendő az ingyenes parkoló mely egy kamerával megfigyelt mélygarázsban lehetséges. (Ez a város centrumában ritka kincs.) Az áraik sem túl elrugaszkodottak, így mindenki számára jó választásnak bizonyul.

Szoba árak:

Minden szoba: 1 főre 9 000Ft/éj vagy 2 főre 12 000/éj

 

Vicolo vendégház

A Vicolo vendégház szintén a város szívében található. A magas színvonalú étterem felett/mellett elhelyezkedő összes szoba és apartman igényes, modern, egyedi berendezéssel rendelkezik, valamint minden szálláshely légkondicionálóval, smart tv-vel és konyhával felszerelt.

Az egész épületben ingyenes wifi hálózat áll a vendégek rendelkezésére. Dizájnos kialakításával, lendületes színeivel a trendi dolgokat szerető turisták törzshelye. Áraik szobatípusonként változnak, ám vendégházhoz képest itt is kinyithatjuk a bukszánkat.

Szoba árak:

Standard szoba: 10.500 Ft / fő vagy 13.700 Ft / 2 fő

Superior: 14.800 Ft / fő vagy 18.500 Ft/ 2 fő

Prémium: 15.900 Ft/ fő vagy 19.7000 Ft / 2 fő

 

Laetitia Panzió

A 3*-os Laetitia Vendégház Kaposváron a sétáló utcától mintegy 150 m-re található a Kossuth Lajos utcában. A közepes méretű szállás kilenc színvonalas, fürdőszobás, tv-vel, minibárral, telefonnal ellátott klimatizált szobával és három teljesen felszerelt - szintén klimatizált - apartmannal áll a pihenni vágyó vendégek rendelkezésére.

A vendégház további extra szolgáltatásai közé tartozik a szauna, edzőszoba, szolárium, a gyermekjátékokkal ellátott parkosított udvar valamint az ingyenesen fogható wifi kapcsolat notebook használattal (!) és a zárt belső udvari parkoló. A szállás árai barátinak mondhatók. Ide inkább a csendesebb környezetet preferáló turisták térjenek be.

Szoba árak:

Kétágyas szoba (pótággyal): 1 főre 9900 Ft vagy  2 főre 12400 Ft         

Apartman (A, B): 1 főre 13900 Ft vagy 2 főre 16900 Ft

Apartman (C): 1 főre 14900 Ft 2 főre 18400 Ft  

 

Golf Panzió

A Centrum parkban (Tesco mellett) levő szálláshely – mint ahogy a neve is mutatja – inkább a sportolni vágyó turisták székhelye. Ezt erősíti a panzió mellett lévő mini golf pálya illetve a szomszédságában található futópálya, futball és kosárlabdapálya valamint extrémpark.

6 darab kétágyas szobával várják az érdeklődőket, melyek igen jó áron vehetőek igénybe. Egyedül itt is a klímahasználatért felszámolt +1500 Ft/nap okozott kisebb csalódást bár így is olcsóbb társainál.

Szoba árak:

Minden szoba: 1 főre 5600 Ft/éj vagy 8.900 Ft/ 2 fő

 

Tenisz panzió

A Tenisz Étterem és Panziót az Iszák utcai zöldövezetben találjuk. A csendes helyen elterülő, parkosított udvarral rendelkező épület közvetlen szomszédságában több teniszpálya és egy fedett teniszcsarnok is helyet kapott. A panzióban 7 db 2-3 ágyas szoba van kialakítva, melyek közül mindegyik rendelkezik színes tv-vel, külön fürdőszobával, wc-vel, klímával.

A zárt parkoló és a wifi ingyenes használata csak még szimpatikusabbá teszi az amúgy is családbarát szálláshelyet. Ebből kifolyólag inkább az aktív pihenés szerelmeseinek ajánljuk ezt a kis panziót. Az árai sem túl magasak, ám számunkra elég ijesztőnek hat, hogy a klímáért +1000 forintot számolnak fel éjszakánként.

Szoba árak:

1 fő 6000Ft/éj+IFA

2 ágyas szoba: 9000Ft/éj+IFA

3 ágyas szoba: 12.000Ft/éj+IFA

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: