2016. 03. 26., Szombat, 15:31

Boldog szülinapot Air Max!

Tegye fel a kezét, aki éppen koptat egy Air Max-et! Tovább megyek - dobja fel a mancsát az is, akinek van otthon egy elfekvőben! Fogadok, hogy legalább 70 százalékotokat sikerült megtornáztatnom ezzel a kéréssel...

Az első cipő, amin láthatóva vált a légbetét

A Nike egyik legikonikusabb lépőjének, az Air Max-nek a hivatalos napjára ébredtünk ma reggel, ugyanis a cipő betöltötte 29. életévét. A nagy aratás a cég kísérletező fázisának gyümölcse, amit, hiszitek vagy sem, az emberi szervrendszer és egy párizsi épület inspirált és az első azon modellek körében, amiken láthatóvá vált a légbetét.

Most vegyetek!

A bombát először 2014-ben robbantották, azóta minden évben igyekeznek meglovagolni a jelentős alkalmat. Egyrészt óriási leárazásokat tartanak a webshopokban, hogy növeljék az utcán már így is pestisként jelen levő Air Max létszámot, másrészt speciális kiadásokkal készülnek, amiket elosztogatnak a nagyobb divat-bloggerek körében, hogy epekedési rohamot váltsanak ki a halandó emberekből az új dizájn iránt.

Vicc - először nem merték felhúzni

A legviccesebb dolog, ami a cipő legendáját körüllengi, hogy '87-ben sokan féltek a lábukra húzni a légbuborékos Air Maxet, mert féltek, hogy az utcán kipukkad és leereszt.

Aztán eltelt jó pár év, és némi mellőzöttség után 2010 óta az Air Max újabb fénykorát éli a nagyvilágban és ezzel együtt itthon is. 

A szülinap megünneplésére dobjatok egy képet az Instára, amin a cipőben pózoltok, csatoljátok hozzá az #airmaxday hashtaget, mert eddig még csak 226.924 hasonló poszt jelent meg az oldalon. Le ne maradjatok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: