A nagy 74nullanulla húsvéti csokinyuszi-teszt

2016. 03. 23., Szerda, 19:05

A nagy 74nullanulla húsvéti csokinyuszi-teszt

Mielőtt elindultok csokinyúl vadászatra, olvassátok el legújabb tesztünket, melyben az ismert márkák mellett több "noname" tapsit is lecsekkoltunk és lerántjuk a leplet a nagy Nestlé-Boci összeesküvésről is.

Figaro (Tesco) 

299 ft / 60 g (100g : 498 ft)

Kakaótartalom: 25%

A kóstolás során valami nem várt ízzel is találkoztunk, amit nem tudtunk hova tenni, mindenesetre 'nembejövős'. Az állaga kissé darabos, ami nem a minőségi csokik jellemzője.

KÜLALAK: 6

ÍZ: 4

ÁR/ÉRTÉK: 5

ÖSSZPONTSZÁM: 30/15


Nestlé (Tesco)

449 ft / 70 g (100g: 641 ft)

Kakakótartalom: 25%

A Nestlé kaján tekintetű albínó példánya kilóg a sorból színtelenségével, ami nem áll jól neki, hiába áll közelebb a nyuszik eredeti színéhez. Csakúgy, mint a többi ismert márkánál, a logót jól a képünkbe tolja, ezzel ellensúlyozva a hóember-jelleget.

A belső kidolgozottság közepes, és nem sok köze van a csomagoláson látott rajzhoz.

A kóstolás nem hozott semmi váratlant, átlagos csokimikulás-íz, bár a kakaót nem igazán érezni ki belőle. Felejthető élmény magas áron.

KÜLALAK: 6

ÍZ: 6

ÁR/ÉRTÉK: 4

ÖSSZPONTSZÁM: 30/16


Boci (Tesco)

499 ft / 70 g (100g: 712 ft)

Kakakótartalom: 25%

A Boci-nyúl esetében a márka többi termékénél is megszokott zöld-barna kombó köszön vissza, ehhez pedig jól passzol az arany nyuszifej, bár egy ráncfelvarrás ráfért volna szegényre, nagy lett neki ez a gúnya. 

A bontásnál majdnem dobtunk egy hátast, mivel tök ugyanúgy néz ki, mint a Nestlé nyúl. Aztán ránéztünk a cimkére, ekkor esett le, hogy szintén egy Nestlé termékről van szó, ráadásul az összetevők is ugyanazok az utolsó betűig, nézzétek:

Ezután nem volt meglepő, hogy ízre is ugyanolyan volt, így nem is tudunk erre sem mást mondani, mint hogy átlagos. A különbség csupán árban mutatkozik meg, ez ugyanis 50 forinttal drágább. Nagy csibészek ezek a Nestlés srácok!

KÜLALAK: 6

ÍZ: 6

ÁR/ÉRTÉK: 3

ÖSSZPONTSZÁM: 30/15


Goodsweet (Lidl)

145 ft / 100 g (100g: 145 ft)

Kakakótartalom: 15%

Tesztünk legolcsóbb alanya az ehhez mért visszafogottsággal lett megrajzolva, semmi pompa, csak a kötelező. 

A nyulak Suzukijának csomagolását lebontva kissé zombis tekintet tűnik elő, a fülén tátongó lyukat pedig valószínűleg az öntés során túlságosan elvékonyodott csokinak köszönhetjük. (de az is lehet hogy ő volt a szatyor alján - a szerk.)

A gyanúsan alacsony ár és a 15% kakaótartalom gyanakvóvá tett minket már a kóstolás előtt, nem is tévedtünk sokat. Hiába a sötét szín, nagyon durva, meghatározhatatlan mellékíze van, az állaga pedig mint a kocsikenőcs. Nincs az az olcsóság, ami miatt ezt meg lehet bocsátani. Goodsweet nyuszi - ülj le, egyes!

KÜLALAK: 5

ÍZ: 1

ÁR/ÉRTÉK: 3

ÖSSZPONTSZÁM: 30/9


Tibi (Tesco)

269 ft / 40 g (100g: 670 ft)

Kakakótartalom: 30%

Tibi sem tolta túl a piperészkedést, standard nyuszi mosoly, szolíd logo, a maradék helyen pedig pár tojás és indokolatlan okkersárga szín. 

A belső nyúlnak nem sok köze van a külsőhöz, sőt mintha direkt állítottak volna kontrasztot ezzel a sunyi nézéssel. Eléggé elnagyolt kivitelezés, akárcsak a külső énje.

Ízre nem rossz, kicsit édesebb mint az átlag, enyhén zsíros hatású.

KÜLALAK: 5

ÍZ: 6

ÁR/ÉRTÉK: 4

ÖSSZPONTSZÁM: 30/15


Choco Garden (CBA)

249 ft / 60 g (100g: 415 ft)

Kakakótartalom: 30%

A kóstolásnál jelentkezett valami kellemetlen mellékíz, ami Szandi szerint fűrészporos parizerre emlékeztet, de a legnagyobb baja, hogy nem érezni benne csokit.

KÜLALAK: 5

ÍZ: 4

ÁR/ÉRTÉK: 5

ÖSSZPONTSZÁM: 30/14


Milka (Tesco)

399 ft / 60 g (100g: 665 ft)

Kakakótartalom: 30%

A csoki az elvárt kidolgozottsággal tűnik fel a csomagolás alól, megvan a kis masnija meg minden amit kint is látunk, nem hazudik.

Ez az őszinteség az ízben is megvan, szinte ugyanaz mint a Milka táblás csokija, ha azt szeretitek, ezt is fogjátok!

KÜLALAK: 8

ÍZ: 8

ÁR/ÉRTÉK: 7

ÖSSZPONTSZÁM: 30/23


Favorina (Lidl)

379 ft / 150 g (100g: 252 ft)

Kakakótartalom: 30%

Nem mondhatni, hogy egyáltalán nem ad magára a Lidl elsőszámú versenyzője, de azért ez a paint brush-os pofi elég low budget.

A ruha alatt viszont egész helyre kis legény van, meglepetés a csomagolás igénytelensége után.

Közepesen édes, nem érezni benne sok kakaót a 30% ellenére sem, de nincs kellemetlen mellékíze. Azt a megállapítást tettük, hogy nagyon hasonló a Nestlé/Bocihoz, talán egy kicsivel gyengébb. Ezzel az árral és mérettel viszont teljesen jó az ár/érték aránya.

KÜLALAK: 5

ÍZ: 6

ÁR/ÉRTÉK: 9

ÖSSZPONTSZÁM: 30/20


Kinder (Tesco)

429 ft / 55 g (100g: 780 ft)

Arányos kakakótartalom: 30%

Nagyon eltalálták ezt a vidám, dagi kis kópét, nálunk ő futott be az első helyre a külcsínt illetően. Belül ugyan virág helyett nyakkendő van, de a formák nagyon szépen kirajzolódnak.

Az ízről talán elég lenne annyit elmondani, hogy az egyetlen tesztalany, akit a teszt után tetőtől talpig elfogyasztottunk, de ha ettetek már Kinder tojást, akkor ti is tudjátok hogy milyen. Ebben a formában és méretben pedig még nagyszerűbb. Egy nyúl mind felett!

KÜLALAK: 9

ÍZ: 9

ÁR/ÉRTÉK: 7

ÖSSZPONTSZÁM: 30/25


Ha tehát azt kérdezitek, hogy melyik volt a legjobb nyuszi, akkor a minőségibb termékek közül egyértelműen a Kindert válaszoljuk, ha a pénztárcabarátabbak közül kell választanotok, akkor a Lidl Favorina-ját ajánljuk.

Reméljük segítettünk a választásban!

Ha van köztetek olyan elvetemült, aki Húsvétra is mogyorókrémet tolna csokinyuszi helyett, olvassa el a mogyorókrém-tesztünket ITT!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: