2016. 03. 18., Péntek, 09:16

Ma van az Alvás Világnapja!

Álomszuszékok és hétalvók, eljött a ti napotok, ma ünnepeljük az Alvás Világnapját, azaz a World Sleep Day-t! Idén ez Március 18-ra esik, de ez nem fix dátum, hiszen minden évben a tavaszi napéjegyenlőséget megelőző péntekre datálják.

A jeles nap, bármilyen meglepő, nemzetközi eseménynek számít 2008-óta, amelyet a világ megannyi pontján megrendeznek. Anno az Egyesült Államokból indult a kezdeményezés, amelyhez Magyarország is csatlakozott, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az életminőség szempontjából.

Számos országban, ezzel együtt Magyarországon is különböző programokat szerveznek, amelyben civil szervezetek, orvosok, kutatók hívják fel a figyelmet a stressz, az egészségtelen életmód és a túlzott munkaterhelés veszélyeire, amik álmatlanságot és kialvatlanságot okoznak.

Legalább a mai napon dobjátok félre a homeopátiás bogyókat és az altatókat, nem kell végignézni a péntek esti Dáridót sem, feküdjetek le időben, pihenjétek ki magatokat, hiszen gyönyörű hétvége elé nézünk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: