2016. 02. 22., hétfő, 11:50

Somogyszilben elloptak egy teljes utcát – azt is vitték ami nem mozdítható

Siralmas állapotok uralkodnak egy valamikor szép napokat látott somogyi településen, Somogyszilben. Az évek során a rablók már 56 házat, egy teljes utcát zsugáztak ki, és tüntették el szinte a föld színéről.

A tettesek erőt és időt nem spórolva mindent ellopkodnak, amihez csak hozzá tudnak férni, a veszélyességével nem törődve. Az idősebb lakók házaiból, nem törődve a robbanásveszéllyel, már nem csak a gázpalackokat vitték el, de a gázvezetéket is elbontották. A házakat a pincétől a padlásig kirámolják, viszik a hűtőt, mosógépet, paplanokat, fűtéscsöveket, bicikliket, de ellopják a riasztót és a mozgásérzékelőket is.

 

Vannak térfigyelő kamerák, de minek...

A település 21 térfigyelő kamerája sem rémiszti el a bűnözőket sőt, már az erőszaktól sem rémülnek vissza, egy idős beteg embert saját házában vertek meg, miközben kirabolták.

 

Somogyszil házai: előtte - utána

 

Tudják kik az elkövetők

A falugyűlésen már többször is elhangzott a rendőrkapitánytól, hogy tisztában vannak a két családdal, akik miatt a bűnözés idáig fajult a településen, azonban a lakosok szerint a közállapotok alakulása nem a rendőrség hibája, inkább a hatáskörük kibővítésére lenne szükség a hatékonyabb bűnüldözés érdekében.

 

A séta sem veszélytelen - viszik az aknafedeleket is

A falu lakói számára már az utcán való közlekedés is veszélyes feladat, már nem a bűnözők miatt, hanem az általuk okozott károk tették életveszélyessé a Martinovics utcát. Úton-útfélen hiányzik egy-egy aknafedél, vagy bontottak el teljesen egy sor kerítést a bűnözők, akik lassan már az egész falut a eltüntetik a föld színéről.

 

Gálosfa közeléből kaptunk pár képet, ami akár a szimbóluma is lehetne ennek a jelenségnek, nézzétek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: